Peste 2000 de clujeni au depus cereri pentru ajutor de încălzire a locuinţei

Sursa foto: realitatea.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Clujenii mai au la dispoziţie trei zile, până joi, 20 noiembrie 2014, pentru depunerea cererilor în vederea obţinerii ajutoarelor pentru încălzirea locuinţei pentru tot sezonul rece (noiembrie 2014 – martie 2015). Cei care vor depune cererile după data de 20 noiembrie, vor primi aceste ajutoare doar pentru lunile următoare.

Potrivit datelor comunicate de primărie, până în acest moment au fost depuse aproximativ 2100 de astfel de cereri, iar 15 % dintre acestea au fost respinse, în urma verificărilor în ceea ce priveşte deţinerea de bunuri ce conduc la excluderea acestor ajutoare.

Aceste cereri se depun din data de 20 octombrie 2014. În perioada sezonului rece (noiembrie 2014 – martie 2015) pot beneficia de ajutor pentru încălzirea locuinţei, cu gaze naturale, energie termică, energie electrică sau combustibili solizi (lemne/cărbuni), persoanele singure, familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună, dacă veniturile cumulate ale acestora se situează sub:
– 1.082 lei pentru persoanele singure beneficiare de încălzire de la Regia Autonomă de Termoficare;
– 786 lei/persoanele/familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună beneficiare de încălzire de la RAT;
– 615 lei/persoanele singure/familiile sau persoanele care se gospodăresc împreună şi folosesc pentru încălzirea locuinţei gaze naturale, energie electrică sau combustibili solizi.

În sezonul rece trecut, în perioada noiembrie 2013 – martie 2014 au fost depuse 6511 de cereri, din care au fost aprobate 5888. În urma verificărilor, în evidenţele fiscale au fost depistate 352 dosare cu bunuri de natura excluderii de la acordarea ajutorului.

Postaţi un comentariu