Persoanele cu dizabilități vor putea coborî pe pârtia Feleacu cu ajutorul dispozitivelor special create pentru ei

Duminică, 30 ianuarie, între orele 12 și 17, reprezentanții asociației Caiac SMile vor fi prezenți pe pârtia Feleacu de lângă Cluj-Napoca, pregătiți să-i inițieze în acest sport pe oamenii speciali care li se vor alătura. Aceștia vor avea la dispoziție patru monoschiuri, dispozitive special create pentru persoanele cu dizabilități locomotorii, cu ajutorul cărora se vor bucura de coborâri line pe pârtie. Evenimentul se înscrie în campania inițiată de Ionuț Stancovici și asociația pe care o prezidează, Caiac SMile, intitulată „Și oamenii cu dizabilități își doresc să schieze”.

Asociațiile persoanelor cu dizabilități din regiune sunt invitate să îi încurajeze pe beneficiarii lor să participe la activitățile special concepute pentru ei pe pârtia Feleacu. NU este nevoie de înscriere sau programare pentru încercarea monoschiurilor!

Activitatea de la Cluj este cea de-a doua a campaniei inițiate de Asociația Caiac SMile. Prima, desfășurată între 21 și 26 ianuarie la Vatra Dornei, a adus pe pârtie aproximativ 50 de persoane cu diferite dizabilități și familiile lor din județele Moldovei, dar și din Sibiu, Constanța sau Bistrița.

„Au fost zile pline, sunt impresionat de fiecare poveste, de la fetița care s-a născut cu dizabilități și nu a mers niciodată, dar a reușit să se dea pe schiul special, la călugărul de la Apuntat care a avut un accident acum câțiva ani și a învățat un alt stil de viață, până la băiețelul David care a fost schior de performanță și apoi, din cauza unei tumori, nu a mai urcat pe o pârtie de 11 ani”, declară Ionuț Stancovici, președintele asociației Caiac SMile.

Promovarea și susținerea sportului, în general, pentru persoanele cu dizabilități este principala preocupare a reprezentanților asociației Caiac SMile. Ionuț Stancovici, președintele ei, a participat la cursuri speciale, în Austria, unde a învățat cum să lucreze cu persoanele cu dizabilități care doresc să învețe să schieze. Integrarea acestor persoane în societate prin sport va conduce la depășirea barierelor sociale și a limitelor create de situația lor dificilă și le va asigura egalitate de șanse, cred inițiatorii proiectului.

Distribuie:

Postaţi un comentariu