O nouă zi de proteste la Cluj. Peste 10.000 de manifestanţi cer demisia Guvernului

Foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Protestul s-a încheiat. 

22:00. În Piaţa Unirii au rămas doar câteva sute de manifestanţi. 

În jurul orei 21:00 numărul clujenilor a depăşit 10.000. Cei prezenţi în Piaţa Unirii au intonat imnul naţional şi au aprins luminiţe, precum în ziua precedentă. 

În jurul orei 20:15 manifestanţii au pornit în marş pe „traseul scurt”: Bulevardul Eroilor – Piaţa „Avram Iancu”- Bulevardul 21 Decembrie – P-ţa „Lucian Blaga”- str. Napoca – P-ţa. Unirii.   

Urmăriţi o galerie foto realizată de Dan Bodea:

Ora 20:00. La ora transmiterii acestei ştiri, aproximativ 2.500 de persoane se află în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca.

Oamenii au început să se adune în jurul orei 18.30.

Ei au steaguri tricolore şi pancarte au pancarte cu mesaje precum ”Bată-vă Codruţa, să vă bată!”, ”Mai am o întrebare, pe când Dragnea la răcoare?”, ”Suntem tineri şi ne pasă, luptăm pentru ţara noastră”.

Protestatarii scandează ”Demisia!”, ”PSD, ciuma roşie!”, ”Hoţii!”, ”Uniţi, salvăm toată România!” şi ”Jos Guvernul!”.

La fel ca duminică, de la un balcon sunt proiectate pe o clădire mesaje precum ”#exist”, ”#continuam”, ”#faptenuvorbe”.

La ora transmiterii acestei ştiri, în Piaţa Unirii continuă să vină protestatari.

___________________________

După o seară de duminică istorică din punctul de vedere al mișcărilor civice, Clujul se pregătește pentru o nouă rundă de manifestații în stradă, ținta fiind din nou politicienii care au conceput, promovat și ulterior abrogat deja faimoasa OUG 13, de modificare a Codurilor Penale. Duminică seara, peste 50.000 de oameni din Cluj-Napoca au ieșit în stradă pentru a-și exprima nemulțumirile în cadrul unui protest pașnic.

Mulțimea a dat dovadă de multă inventivitate în transmiterea mesajelor și s-a făcut auzită în tot orașul printr-un marș desfășurat pe principalele artere ale Clujului.

Luni, deși zi lucrătoare, protestatarii și-au dat din nou întâlnire la ora 19:00, în Piața Unirii din oraș. Mii de oameni sunt așteptați, crezul multora dintre ei fiind acela că protestele trebuie să continue până în momentul în care Guvernul va demisiona. Transilvania Reporter vă ține la curent cu tot ce se întâmplă luni în stradă, în timpul manifestațiilor.

Postaţi un comentariu