Niciun semn de infecție cu coronavirus după concertul-test cu 5000 de persoane din Barcelona

Cercetătorii din Spania nu au găsit „niciun semn” de niveluri mai ridicate de infecție cu coronavirus, decât în mod normal, în rândul persoanelor care au participat la concertul din Barcelona de luna trecută, scrie BBC. Șase persoane au fost testate pozitiv în termen de 14 zile de la participarea la concertul din 27 martie, ​​dar incidența a fost mai mică decât cea observată la populația generală. Aproximativ 5.000 de fani ai muzicii au participat la experiment după ce rezultatele la testarea dinaintea concertului au fost negative. Participanții la concert au purtat măști, dar nu au fost nevoiți să se distanțeze social. Dintre cele șase persoane care au avut rezultate pozitive la testul Covid, cercetătorii au ajuns la concluzia că patru dintre ei au fost infectați în altă parte, nu la evenimentul în sine. Capacitatea la băi era limitată pentru a evita aglomerarea. Înaintea concertului, toată lumea a fost supusă screening-ului de masă și testelor antigenice. Autoritățile spaniole au permis organizarea concertului trupei Love of Lesbian să aibă loc ca parte a unui proiect de cercetare. Rata infecției în rândul participanților a fost jumătate din rata persoanelor de aceeași vârstă din Barcelona, ​​au descoperit cercetătorii.
"Nu există niciun semn care să sugereze că transmiterea a avut loc în timpul evenimentului", a declarat marți, la o conferință de presă, specialistul în boli infecțioase, Josep Maria Llibre.
Trupa implicată în experiment, Love of Lesbian, a mulțumit organizatorilor evenimentului și consilierilor științifici. „Sperăm că de acum înainte, după aceste rezultate excelente, lumea evenimentelor culturale va fi ascultată așa cum merită să fie”, a scris pe Twitter respectiva trupă. Concertul a fost una dintre cele mai mari adunări din Europa de când a început pandemia și a fost organizat în timp ce țările din întreaga lume caută noi modalități de a organiza evenimente publice în siguranță. Viceprimarul Barcelonei, Jaume Collboni, a declarat că rezultatele studiului arată că „este foarte posibil să se relaxeze” restricțiile sanitare și „să repornească activitățile culturale”. Un experiment similar de două zile a avut loc în Olanda, în martie, cu aproximativ 1.500 de persoane, mai scrie BBC.

Cercetătorii din Spania nu au găsit „niciun semn” de niveluri mai ridicate de infecție cu coronavirus, decât în mod normal, în rândul persoanelor care au participat la concertul din Barcelona de luna trecută, scrie BBC.

Șase persoane au fost testate pozitiv în termen de 14 zile de la participarea la concertul din 27 martie, ​​dar incidența a fost mai mică decât cea observată la populația generală.

Aproximativ 5.000 de fani ai muzicii au participat la experiment după ce rezultatele la testarea dinaintea concertului au fost negative. Participanții la concert au purtat măști, dar nu au fost nevoiți să se distanțeze social. Dintre cele șase persoane care au avut rezultate pozitive la testul Covid, cercetătorii au ajuns la concluzia că patru dintre ei au fost infectați în altă parte, nu la evenimentul în sine. Capacitatea la băi era limitată pentru a evita aglomerarea. Înaintea concertului, toată lumea a fost supusă screening-ului de masă și testelor antigenice.

Autoritățile spaniole au permis organizarea concertului trupei Love of Lesbian să aibă loc ca parte a unui proiect de cercetare.

Rata infecției în rândul participanților a fost jumătate din rata persoanelor de aceeași vârstă din Barcelona, ​​au descoperit cercetătorii.

“Nu există niciun semn care să sugereze că transmiterea a avut loc în timpul evenimentului”, a declarat marți, la o conferință de presă, specialistul în boli infecțioase, Josep Maria Llibre.

Trupa implicată în experiment, Love of Lesbian, a mulțumit organizatorilor evenimentului și consilierilor științifici. „Sperăm că de acum înainte, după aceste rezultate excelente, lumea evenimentelor culturale va fi ascultată așa cum merită să fie”, a scris pe Twitter respectiva trupă.

Concertul a fost una dintre cele mai mari adunări din Europa de când a început pandemia și a fost organizat în timp ce țările din întreaga lume caută noi modalități de a organiza evenimente publice în siguranță. Viceprimarul Barcelonei, Jaume Collboni, a declarat că rezultatele studiului arată că „este foarte posibil să se relaxeze” restricțiile sanitare și „să repornească activitățile culturale”.

Un experiment similar de două zile a avut loc în Olanda, în martie, cu aproximativ 1.500 de persoane, mai scrie BBC.

Distribuie:

Postaţi un comentariu