Nepoții de Crăciun speră să strângă anul acesta peste 2.000 de pachete pentru vârstnicii de la centrele de zi din Cluj

Cea de-a șasea ediție a acțiunii umanitare „Nepoți de Crăciun” a avut loc duminică, 13 decembrie, în incinta mall-ului din Florești. Evenimentul este o inițiativă a mentalistului Cristian Gog, implementată prin Asociația Magic People pe care acesta o deține.

Voluntarii campaniei s-au instalat în jurul orei 13:00, în zona de food court a mall-ului, unde au împărțit fluturași și le-au explicat oamenilor ce trebuie să facă pentru a putea deveni „Nepoți de Crăciun”. Tot în această zonă, pe parcursul zilei, finaliștii campaniei „Vreau să cânt” au susținut fiecare câte un mic moment muzical, iar cei de la Fantasmagia au încântat publicul cu un spectacol de pantomimă și unul de magie. La eveniment a participat și Grupul Armonia de la Centrul de Zi pentru Varstnici Nr. 1, grup care a susținut un concert de colinde. Cei peste 20 de bătrânei au pregătit concertul în cel mai mic detaliu, întrucât au început repetițiile cu două luni în urmă.

Citiți și: „Nepoți de Crăciun”, un cadou pentru cei uitați de timp

1DSC_0662

 

„Nepoții de Crăciun” au putut dona bani sau achiziționa alimente precum: paste, cozonaci, făină alba, făină de mălai, zahăr, fructe, conserve, cumpărături ce au fost ulterior adunate de voluntari.

„Am plecat ambițioși și cu așteptări mari la drum. Vrem să adunăm 2.000 de colete. Le vom aduna, eu sunt convins de asta. Aș vrea să depășim acest număr, dar e foarte greu. Până anul trecut în fiecare an ne-am dublat numărul de pachete propus. Anul acesta ar fi culmea să reușim să adunăm 4.000. Dacă adunăm 2.000 suntem foarte mulțumiți. Știm că nu va fi ușor, dar avem încredere în clujenii care au fost alături de noi în fiecare an. Sunt convins că deși sunt multe inițiative acum, în preajma sărbătorilor de Crăciun, această campanie le este dragă clujenilor. Nepoți de Crăciun a ajuns deja un brand, e o campanie vizibilă, suntem la a șasea ediție și ne dorim multe de acum înainte. Ne-am dori ca în fiecare an să mai punem 1.000 la numărul acela de pachete.

Vom ajunge cu pachete la toate centrele din Cluj. Anul trecut am reușit pentru prima dată să ajungem la toate centrele pentru vârstnici și la toate cluburile de pensionari, doar că la centre nu sunt chemați toți cei înscriși pe listele centrelor, pentru că nu au toți o situație financiară precară.

Noi împărțim pachetele personal, le dăm în mână oamenilor, nu celor de la centre. Îi invităm pe cei care ne-au ajutat sau pe cei care nu ne-au ajutat, pe oricine dorește, să vină cu noi la centre să vadă momentul în care le împărțim. Va fi o experiență de neuitat. Eu știu cum a fost pentru mine în fiecare an. Te emoționează până la lacrimi modul în care bunicii ne așteaptă, ne primesc, ne îmbrățișează și ne mulțumesc pentru că pentru ei nu neapărat pachetul cu alimente contează, ci faptul că cineva se gândește la ei și acesta e cel mai emoționant lucru” a declarat Cristian Gog pentru Transilvania Reporter.

Cei care au dorit să plece acasă cu o amintire plăcută de la eveniment au putut să se fotografieze cu Moș Crăciun, cu ajutoarele sale sau chiar cu „Bunicii de Crăciun”, într-un cadru de sărbătoare. În schimbul unei donații modice, cei de la Chiorchin le-au printat doritorilor fotografiile pe loc.

1DSC_0669

Evenimentul a fost prezentat Tiberiu Codorean și Dragoș Stan, de la EpicShow.

Cei care doresc să facă donații în continuare pot face acest lucru în contul Asociației Magic People, RO43BTRL06601205I50549XX Banca Transilvania Cluj-Napoca. Banii donați vor fi folosiți pentru a achiziționa alimente neperisabile.

Postaţi un comentariu