Klaus Iohannis cere măsuri mai ferme: Circulația restricționată noaptea, magazinele închise după ora 21:00, masca obligatorie

Foto: Administrația Prezidențială

Toate școlile din România vor trece în online, circulația va fi restricționată pe timpul nopții, iar magazinele se vor închide cel târziu la ora 21.00. Măsurile au fost anunțate joi seară de președintele Klaus Iohannis, care prezidează ședința de guvern și vor intra în vigoare de luni. Șeful statului a spus că sunt necesare măsuri “mai ferme” pentru a controla extinderea pandemiei.

„Trebuie să fim foarte realişti: sunt necesare măsuri ferme, mai ferme, pentru a controla extinderea pandemiei. Măsurile care s-au luat până acum nu mai sunt suficiente. Sunt necesare măsuri în plan naţional: şcolile să treacă toate în online, angajaţii şi din public şi din privat să treacă la telemuncă peste tot unde este posibil, magazinele trebuie să fie închise seara, cel târziu la ora 21,00, circulaţia pe timpul nopţii trebuie restricţionată, petrecerile trebuie interzise, târgurile şi pieţele închise, portul măştii trebuie să fie obligatoriu peste tot în ţară”, a spus şeful statului, în deschiderea şedinţei de Guvern pe care o prezidează.

Premierul Ludovic Orban a declarat, la rândul său că „măsurile prezentate de domnul președinte trebuie transpuse în Hotărârea de Guvern”. „Solicit să fie pregătite propunerile de modificare. Aplicabilitatea acestor decizii va fi de luni”, a adăugat premierul.

Distribuie:

Postaţi un comentariu