ISU Cluj a intervenit asupra statuii lui Avram Iancu. Un tulnic risca să se prăbușească

Foto: Dan Bodea

Inspectoratul pentru Situații de Urgență a județului Cluj a intervenit vineri în Piața Avram Iancu din Cluj-Napoca asupra unui tulnic de pe statuia lui Avram Iancu în pericol să se prăbușească. ISU Cluj a transmis că a fost înregistrată o solicitare din partea Poliției locale referitor la faptul că suportul unui element decorativ din grupul statuar din piața Avram Iancu este deteriorat și ar fi posibil ca unele elemente din structura acestuia să nu mai fie stabile.

”La fața locului a fost dislocată o autospecială pentru intervenții și salvări de la înălțimi pentru a evalua vizual, alături de specialiști din cadrul Primăriei municipiului Cluj-Napoca, dacă elemente indicate nu prezintă stabilitate. S-a constat că un colier al unuia dintre tulnicele grupului statuar, avea desfăcute niturile, iar stabilitatea elementului respectiv nu este afectată. Compartimentele abilitate din cadrul Primăriei Cluj-Napoca sunt implicate în remedierea situației”, a transmis ISU Cluj.

Realizat în anul 1993 de către sculptorul Ilie Berindei (stabilit în Elveția), la inițiativa fostului primar Gheorghe Funar, monumentul a stârnit de-a lungul anilor controverse estetice locale.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Distribuie:

Postaţi un comentariu