Investitorii privați „recuperează” sistemul de sănătate

Clujul a fost „săltat” în acest an de la bugetul de stat, primind fonduri mult mai mici decât alte județe. Cu toate acestea, investitorii privați încearcă să își aducă aportul în diverse domenii, astfel încât clujenii să nu simtă aceste lipsuri.

Centrul de Recuperare Balneum, deschis recent în curtea Casei de Ajutor Reciproc a Pensionarilor din Cluj-Napoca de familia Dubău este un exemplu în acest sens. Centrul oferă servicii pentru orice doritor, dar vine și în ajutorul comunității. Astfel, centrul le oferă pensionarilor clujeni înscriși în cadrul C.A.R.P. servicii de recuperare la jumătate de preț, astfel încât cei peste 10.000 de beneficiari ai casei să își poată permite permite procedurile prescrise de medicul specialist și de care au mare nevoie. 

În cadrul centrului, pacienții au parte de un consult de specialitate efectuat de Ioana Pop, medic recuperare medicală fizică și balneologie, după care, procedurile pot fi efectuate, de luni până vineri, în cadrul aceleiași locații.

 Investiție în sănătate

 „Pensionarii din cadrul C.A.R.P. primesc în fiecare lună servicii în valoare de 4.500 de lei. Pacienții trebuie să plătească doar jumătate din procedură. De exemplu, pentru un tratament de zece zile, costul total este 450 de lei, din care membrul CARP plătește doar 225 de lei. E un ajutor din partea noastră oferit în colaborare cu Centrul de Recuperare Balneum. Noi am cochetat de mult cu această necesitatea pentru oamenii în vârstă, iar acum s-a ivit această oportunitate. Mai mult, centrul a fost construit în curtea noastră, adică extrem de aproape de membri noștri. La noi, cei mai mulți membri au peste 60 de ani, dar avem și pensionari care au depășit 100 de ani. Media de vârstă este totuși undeva între 60 și 85 de ani. Marea majoritate a pensionarilor au nevoie de tratament de recuperare pentru diferite afecțiuni acumulate de-a lungul anilor. Există posibilitatea ca membrii să efectueze și mai multe proceduri decât cele pe care le decontăm noi, dar la preț întreg. Dacă există mai mulți doritori, există posibilitatea de a aloca buget în plus acestei colaborări”, explică președintele  C.A.R.P., Alexandru Pop.

Până în momentul de față, locurile pe lunile februarie și martie au fost ocupate în proporție de 100% de către membri C.A.R.P. „Deja facem programări pentru luna aprilie”, spune medicul Ioana Pop.

„Am fost deja la o consultație. Am probleme cu coloana. Am primit patru proceduri: masaj, gimnastică și două proceduri cu curent. De marți voi începe tratamentul. Îmi place, e foarte frumos aici, doamna doctor este minunată. A fost amabilă, sunt mulțumită. Am fost înainte să vin aici la recuperare în Gherla. Am făcut multe proceduri acolo, mi-a plăcut și acolo, dar aici este mai aproape pentru mine, eu fiind din Cluj. Jumătate din preț este acoperit de către C.A.R.P, ceea ce e minunat. Nu există aceste beneficii din partea statului, eu sunt mulțumită la C.A.R.P. din multe puncte de vedere. Pe lângă aceste servicii de recuperare, beneficiem și de servicii stomatologice reduse ca preț, de împrumuturi și alte facilități”, a declarat doamna Elena, o pacientă a Centrului  de Recuperare Balneum.

„Centrul de Recuperare Balneum s-a născut din dorința noastră de a asigura pacienților servicii de calitate în domeniul recuperării, astfel încât să se simtă ca într-o familie. Pacienții noștri beneficiează de o consultație, iar în urma acesteia se stabilește tipul procedurilor pe care trebuie să le efectueze și numărul acestora. Oferim: consult medical de specialitate, laserterapie, drenaj limfatic, kinetoterapie și tratament cu curenți de diferite frecvențe. Ne adresăm pacienților care suferă de boli reumatice, boli neurologice, boli ortopedice, afecțiuni post traumatice, dar ne adresăm și pacientului oncologic și celui post operator. Ne adresăm tuturor categoriilor de vârstă, de la copii, până la vârstnici. Echipa noastră este formată dintr-un medic de recuperare medicină fizică și balneologie, două asistente și un maseur kinetoterapeut”, a spus medicul Ioana Pop.

Centrul este unul modern și se adresează tuturor categoriilor de vârstă, oferind pe lângă tratamente de recuperare și servicii de remodelare corporală. Chiar dacă acesta s-a deschis recent, prezintă interes pentru clujenii care lucrează în cadrul corporațiilor și care efectuează muncă de birou. „Eu stau la birou opt ore pe zi și poate nu am poziția cea mai corectă. Voi veni pentru a face recuperare, dar și pentru un consult de specialitate. Sunt curios ce îmi recomandă medicul”, a spus Daniel L, un viitor pacient, în ziua deschiderii centrului.

Distribuie:

Nu există Comentarii

Postaţi un comentariu