InfoTrafic, pentru a cincea oară la Swimathon

eepurl.com

InfoTrafic participă anul acesta pentru a cincea oară consecutiv la Swimathon – evenimentul de strângere de fonduri prin înot, organizat de Fundaţia Comunitară Cluj – pentru a ajuta un copil să meargă la şcoală.

Timp de 4 ani, echipa InfoTrafic l-a susţinut pe Dorel, prin campaniile organizate în colaborare cu Fundaţia Comunitară Cluj. „La ultimele patru ediţii Swimathon, din 2011, 2012, 2013 şi 2014, am înotat pentru el şi am strâns fonduri care i-au permis lui Dorel să ajungă, astăzi, absolvent. Dorel a putut să meargă la liceu şi să înveţe o meserie, beneficiind de o bursă lunară, oferită de Fundaţia Comunitară Cluj din fondurile obţinute pentru el de la sponsorii care au susţinut înotătorul InfoTrafic”, spun membrii echipei.

De anul acesta, un alt copil, care are nevoie de ajutorul comunităţii ca să se poată gândi la viitor fără griji şi care are o poveste impresionantă, va fi susţinut de cei de la InfoTrafic.

„Roxana Todea a împlinit 16 ani şi este elevă în clasa a IX-a, la Liceul de Informatică „Tiberiu Popoviciu” din Cluj-Napoca. Provine dintr-o familie modestă, fără posibilităţi financiare – ambii părinţi lucrează sezonier, în agricultură, neavând un loc de muncă stabil. Familia locuieşte în Floreşti, lângă Cluj-Napoca, astfel că Roxana face naveta la şcoală, în fiecare zi. În ciuda greutăţilor, Roxana a terminat gimnaziul ca şefă de promoţie, fiind lăudată de profesorii ei, în frunte cu dirigintele, care a şi recomandat-o pentru programul de burse al Fundaţiei Comunitare Cluj, anul trecut. Din clasa I şi până la sfârşitul gimnaziului, Roxana a participat la zeci de concursuri şi olimpiade şcolare, judeţene şi interjudeţene, adunând până acum o colecţie impresionantă de diplome. Domeniul în care excelează şi de care se declară pasionată este matematica.

Roxana este o adolescentă extrem de ambiţioasă, care îşi doreşte foarte mult să reuşească, să fie cea mai bună. Ştie că, neavând posibilităţi financiare, familia nu poate să o sprijine din acest punct de vedere, astfel că trebuie să muncească mai mult decât alţii, ca să îşi împlinească visurile. Pe fondul acestei ambiţii, a hotărârii de a fi mereu cea mai bună, dar şi a insecurităţii materiale, s-a confruntat cu episoade de anxietate, care i-au afectat puţin parcursul, dar nu au abătut-o din drum.

Roxana este hotărâtă să reuşească. Ar vrea să fie psiholog, după experienţa ei proprie cu anxietatea. Ar vrea să fie şi avocat, ca să lupte împotriva nedreptăţilor, după experienţele triste prin care a trecut familia ei. Nu în ultimul rând, ar vrea să fie programator, pentru că îi place „să se joace” cu cifre şi coduri.

Roxana poate să ajungă orice îşi doreşte, dacă va fi ajutată şi de oamenii din jurul ei. La rândul său, va putea să ajute, după ce va fi ajuns la capătul studiilor. Poate fi psihologul care ne va ajuta copiii, avocatul care îi va apăra pe cei slabi, programatorul care va „scrie” viitorul. De aceea, noi am hotărât să o susţinem şi să strângem fonduri pentru ca Fundaţia Comunitară Cluj să îi ofere o bursă lunară, care o va ajuta măcar puţin pe Roxana să îşi împlinească visurile”, spun pe scurt povestea Roxanei cei de la InfoTrafic.

Echipa va fi reprezentată la Swimathon 2015 de Dan Chiuzbăian, managerul firmei QSound Soft, şi de Andrei Ţarcă, copywriter şi editor muzical.

Dan este deja la a cincea participare la Swimathon, el înotând pentru Dorel la fiecare dintre ediţiile din ultimii patru ani. În 2014, el a parcurs într-o oră 56 de lungimi de bazin, iar echipa Cloud Troopers, care s-a alăturat proiectului, a reuşit să „bifeze” 61 de lungimi. S-au strâns peste 10.000 de lei, bani care l-au ajutat pe Dorel să termine liceul. La ediţia de anul acesta, Dan şi Andrei şi-au propus să înoate, împreună, cel puţin 60 de lungimi.

Swimathon Cluj 2015 va avea loc în data de 11 iulie, începând cu ora 10, la Complexul de Nataţie „Universitas”, situat în Parcul Sportiv „Iuliu Haţieganu”.

Puteţi afla mai multe despre Swimathon 2015 de pe site-ul swimathon.infotrafic.biz.

Postaţi un comentariu