Horea Uioreanu se reinventează ca monarhist

Foto: Facebook ANRM Cluj

Fostul președinte al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, a părăsit lumea politică locală, însă în așteptarea sentințelor definitive în cele două dosare în care Curtea de Apel Cluj, respectiv Tribunalul Cluj l-au condamnat pentru fapte de corupție, se întoarce în viața publică în calitate de monarhist. Uioreanu a apărut recent la o acțiune alături de Alianța Națională pentru Restructurarea Monarhiei și s-a pozat alături de alți membri cu Drapelul Regal. Fostul copreședinte al Alianței, Valentin Lungu, a explicat că Uioreanu nu este membru, ci doar un simpatizant și că participarea lui la acțiunile Alianței nu ar putea afecta imaginea ONG-ului, în ciuda problemelor încă nerezolvate pe care acesta le are cu justiția.

Chiar dacă a părăsit scena politică după ce a fost acuzat în două dosare de corupție și ulterior plasat în arest preventiv, fostul șef al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu, cochetează din nou cu viața publică. Într-o postare pe pagina de Facebook a Alianței Naționale pentru Restaurarea Monarhiei, Horea Uioreanu apare alături de alți membri la o acțiune umanitară din localitatea Mociu. Fostul șef al CJ Cluj, condamnat la șase ani și șase luni cu executare și doi ani cu suspendare pentru fapte de corupție (decizii nedefinitive), apare zâmbitor ținând în mână Drapelul Regal.

Contactat telefonic de Transilvania Reporter, Valentin Lungu, cel care până de curând era copreședinte interimar al Alianței, a explicat că Uioreanu nu este membru, nu a făcut niciodată vreun demers pentru a fi membru, nu a făcut vreo donație și nici nu a mai participat la vreo acțiune a Alianței.

„Nu este membru. Nu m-am ocupat de acțiunea asta, dar sigur nu este membru. Nu are nicio calitate, asta vă pot garanta. Eu nu mai sunt președinte, au fost alegeri și sunt membru în birou. […] Nu și-a făcut niciodată nicio aplicație pentru a fi aprobată și să devină membru. Nu cred nici să fi contribuit cu donații. El s-a declarat a fi, ca mulți alții din PNL și alt partid, un simpatizant al Casei Regale. Până acum nu l-am mai văzut la nicio acțiune”, a explicat Valentin Lungu.

Valentin Lungu a fost numit în 2012 director al hotelului Univers T de către președintele de atunci al Consiliului Județean Cluj, Horea Uioreanu. Lungu fusese trecut pe lista USL pentru Consiliul Județean și ratase ulterior obținerea unui loc pe listele USL pentru un post de deputat. În noiembrie 2012 a fost numit director al Univers T. Astăzi, Valentin Lungu spune că problemele cu legea pe care Horea Uioreanu le are nu sunt un impediment pentru ca cineva să ia parte la acțiunile Alianței.

„Nu știu contextul în care domnul Uioreanu a fost prezent. Până la urmă și Dumneazeu ne roagă să îi iertăm pe toți. Nu pot eu să judec ce a făcut și ce nu a făcut și până la urmă a făcut acolo o faptă bună. Asta e important”, a mai explicat Valentin Lungu.

Horea Uioreanu nu a putut fi contacat pentru a comenta situația.

În mai 2016, Fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horea Uioreanu a fost condamnat de Tribunalul Cluj, la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare în dosarul în care este acuzat de fapte de corupţie, decizia nefiind definitivă.Magistraţii Tribunalului Cluj l-au condamnat pe Horea Uioreanu la şase ani şi şase luni de închisoare cu executare, pentru luare de mită, fals în înscrisuri şi complicitate la spălare de bani. În acelaşi dosar, au fost condamnaţi şi oamenii de afaceri Ioan Bene şi Vasile Pogăcean. Astfel, Bene a primit trei ani şi zece luni de închisoare cu executare, iar Pogăcean, trei ani de închisoare cu executare. Decizia instanţei clujene nu este definitive.

Tot în Mai 2016, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean (CJ) Cluj Horia Uioreanu a fost condamnat de Curtea de Apel Cluj, la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul în care este acuzat că a cerut informaţii despre supravegherea sa de la un subofiţer SRI, decizia nefiind definitivă.

Magistraţii Curţii de Apel Cluj l-au condamnat pe Horia Uioreanu la doi ani de închisoare cu suspendare, pentru instigare la săvârşirea infracţiunii de foloase în orice mod direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii în scopul obţinerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite. În iulie 2014, Horia Uioreanu a fost trimis în judecată în acest dosar, fiind acuzat că a cerut informaţii despre supravegherea sa de la un subofiţer SRI, care i-ar fi cerut să îl ajute să se transfere la SIE.

Distribuie:

Postaţi un comentariu