Hai să dăm mână cu mână! Aurelia Cristea şi Emil Boc au dansat Hora Unirii de Ziua Unirii Principatelor

Foto: Dan Bodea

Circa 100 de clujeni au participat în centrul oraşului la festivităţile organizate de autorităţi cu prilejul împlinicii a 156 de ani de la Mica Unire.

Evenimentul a început cu o slujbă oficiată de Mitropolitul Clujului, Andrei la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Apoi oficialităţile au depus coroane de flori la această statuie.

Participanţii au asistat şi la o defilare a militarilor Diviziei IV Infanterie Gemina, ai Jandarmeriei clujene şi ai Şcolii de poliţie “Septimiu Mureşan”.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

În discursul său, prefectul Gheorghe Vuşcan a făcut apel la unitate, pentru că “nimic nu se poate realiza durabil şi sănătos în absenţa unirii şi a unităţii. Puterea unei naţiuni stă în unire”, a spus acesta, care i-a invitat apoi pe toţi cei prezenţi să se prindă în Hora Unirii în stradă.

Printre dansatori s-a numărat şi primarul Emil Boc, care a dansat de mână cu fostul ministru delegat pentru Dialog Social, deputatul PSD Aurelia Cristea.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Manifestările dedicate sărbătorii Zilei Unirii Principatelor mai includ de la ora 17.30 un spectacol de muzică şi dansuri populare în Piaţa Unirii şi un foc de artificii de la ora 20.00 în Piaţa Avram Iancu.

Galerie foto realizată de Dan Bodea:

 

Postaţi un comentariu