Fundația UBB donează tablete pentru copii din școlile din județul Cluj

Universitatea Babeș-Bolyai anunță că va dona, prin intermediul fundației sale, tablete pentru elevii defavorizați din școlile din județul Cluj.

Donația se înscrie în cadrul Proiectului „Șanse egale la educația online pentru copiii din mediul rural” inițat de Fundația Alma Mater Napocensis a UBB și se va materializa în 50 de tablete performante 4G pentru copiii din zonele rurale dezavantajate din județul Cluj.

„Așa cum suntem preocupați de accesul studenților noștri la o educație de calitate chiar și în condiții de pandemie, ne preocupă în mod foarte serios și accesul copiilor din sistemul preuniversitar, implicit al viitorilor studenți, la un învățământ care să-i ajute să-și mențină ritmul de învățare fără ca parcursul de viață să le fie afectat negativ de noile condiții cărora trebuie să le facem față”, a afirmat rectorul UBB, prof. univ. dr. Daniel
David.

Într-o primă etapă, reprezentanții Fundației, sprijiniți de doamna psiholog Magdalena Rus, precum și de directori și diriginți, au oferit 27 de echipamente copiilor proveniți din familii numeroase și cu risc de abandon școlar din zonele Nireș, Vad, Rugășești, Dezmir.

În cea de-a doua etapă, coordonată de psih. Dan Octavian Rusu, directorul executiv al Fundației Alma Mater Napocensis a UBB, alte 23 de echipamente, obținute cu sprijinul Băncii Transilvania, au ajuns la Școala cu clasele I-VIII Borbely Jozsef din comuna Săvădisla (județul Cluj). În urma parteneriatului încheiat cu Digi România, aceste echipamente vor fi conectate la internet, familiilor fiindu-le asigurată conectarea la cablu optic și router cu abonament
gratuit pe o perioadă de 6 luni. Parteneriatul va asigura și prelungirea rețelei până în comuna Liteni pentru copiii care nu ar fi avut posibilitatea să acceseze rețeaua internet. De asemenea, rețeaua eMAG a acordat facilități în achiziția de tablete, în timp ce Inspectoratul Școlar al Județului Cluj a asigurat baza de date pentru identificarea cerințelor de tablte în mediul rural.

Distribuie:

Postaţi un comentariu