Filarmonica de Stat „Transilvania” se întoarce în sala de concerte. La Turda

Foto: Marius Romila

Filarmonica de Stat „Transilvania” va avea astăzi, 25 ianuarie, primul concert cu public din ultimele luni, au anunțat reprezentanții instituției pe pagina oficială de Facebook. Concertul cameral va avea loc la Teatrul Național „Aureliu Manea” din Turda, oraș care a ieșit din scenariul roșu ca urmare a scăderii incidenței cazurilor de coronavirus sub 3 la mia de locuitori.

Concertul va începe de la ora 19:00, iar accesul la concert se face pe baza invitațiilor care au putut fi obținute de la Casa de Cultură Turda.
Din program fac parte:
Sigismund Toduță – Concertul Nr. 1 pentru orchestră de coarde.
Béla Bartók – Dansurile româneşti (Sz. 68, BB76).
Wolfgang Amadeus Mozart- Mica serenadă, KV 525.
„Concertul se va desfăşura cu respectarea tuturor normelor sanitare prevăzute de lege şi cu un număr limitat de spectatori.  Luni vom avea primul concert cu public din ultimele luni. Nu în Cluj, că nu ne permit condițiile, dar ne permit în Turda. Și, până la urmă, fiind tot în județ, și publicul din Turda este tot publicul nostru. Suntem foarte foarte bucuroși de această oportunitate de a ne întâlni cu o mică parte din voi, în Teatrul Național Aureliu MANEA TURDA , cu ocazia acestui eveniment organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Turda și Casa de Cultură Turda. Participarea este posibilă doar pe baza invitațiilor distribuite de partenerii noștri. Vor fi aproximativ 80 de participanți, dar ce mulți par pe lângă o sală goală!”, se precizează în mesajul Filarmonicii de Stat Transilvania.
Astfel, în Turda este permisă organizarea de spectacole sau concerte cu participarea publicului până la 30% din capacitatea maximă a spațiului.
-este permisă deschiderea localurilor de alimentație publică (restaurante, cafenele) în interior, însă la o capacitate de maxim 30%, cu respectarea tuturor obligațiilor stabilite.
-activitatea restaurantelor și a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unități de cazare este permisă fără a depăși 30% din capacitatea maximă a spațiului.
nu este permisă activitatea în baruri, cluburi și discoteci.
activitatea sălilor de jocuri de noroc este permisă, dar tot fără a depăși 30% din capacitatea spațiului.
„Noua situație nu trebuie să ne faca să uităm de respectarea măsurilor, ci trebuie să continuăm să fim responsabili și să respectăm toate măsurile de prevenire pentru ca în viitor să nu mai ajungem în scenariul roșu”, transmite Primăria Municipiului Turda.
Distribuie:

Postaţi un comentariu