Filarmonica de Stat „Transilvania” are un nou manager. Tot interimar

Credit foto: Filarmonica de Stat „Transilvania”
Filarmonica de Stat „Transilvania” are un nou manager interimar, după ce Cătălin Nistor, a solicitat Consiliului Județean Cluj încetarea raporturilor de muncă. Rareș Sângeorzan, propus de sindicatul din cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania, este noul director interimar.
„În această dimineață a fost înregistrată la Consiliul Județean Cluj solicitarea de încetare a raporturilor de muncă de către Nistor Cătălin Ioan, numit manager interimar la Filarmonica de Stat Transilvania Cluj în data de 20.10.2020, până la ocuparea postului prin concurs
Motivele invocate în solicitare sunt următoarele: La data de 18.11.2020, în cadrul Filarmonicii a fost efectuat un control de către Serviciul Corp Control Președinte din cadrul Consiliului Județean. În urma Raportului primit au fost impuse o serie de măsuri directe la adresa unor colegi din cadrul instituției. Mi-ar fi foarte greu să implementez aceste măsuri în condițiile în care sunt coleg de peste 16 ani cu aceste persoane, de când m-am angajat. Îi respect și îi apreciez pe acești colegi iar colaborarea mea cu dânșii a adus o contribuție solidă în ceea ce privește experiența mea profesională ca artist”.
Solicitarea a fost aprobată începând cu data de 26.11.2020.
Președintele Consiliului Județean Cluj va nominaliza, în cursul zilei de azi, o altă persoană pentru a fi manager interimar până la ocuparea postului prin concurs, respectiv domnul Rareș Sângeorzan, propunerea sindicatului din cadrul Filarmonicii de Stat Transilvania”.
După ce intelectualul Marius Tabacu, managerul Filarmonicii din Cluj timp de 13 ani, a încetat din viață în această toamnă, la conducerea instituției a fost numit Cătălin Nistor. În urma numirii lui Cătălin-Ioan Nistor, mai mulți membri ai Filarmonicii de Stat „Transilvania” și-au exprimat public nemulțumirea.
Gabriel Bebeșelea, dirijorul principal al instituției, a transmis pe contul personal de Facebook o Scrisoare deschisă în care exprimă concret ceea ce îl deranjează la numirea pe care Alin Tișe, președintele Consiliului Județean Cluj a făcut-o atunci.

Citiți și:

Indignare a angajaților Filarmonicii din Cluj după numirea directorului interimar. Cum își motivează Alin Tișe decizia

Distribuie:

Postaţi un comentariu