Emil Boc: ”Nu putem redeschide școlile, dar nici nu se impune carantinarea Clujului. Să respectăm măsurile existente”

Foto: Dan Bodea

Primarul Emil Boc a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că rata mare de pozitivare înregistrată la Cluj este efectul numărului mare de teste efectuate zilnice, peste 2.000, comparativ cu cel din restul județelor țării, de două trei ori chiar mai mic.

”Avem, într-adevăr, o crestere a numărului de pozitivări, ne aflăm pe un trend crescator, dar la Cluj testăm mai mult, izolam mai repede și, astfel, vom ieși mai repede din această criză. Asta nu înseamnă că nu trebuie să fim responsabili pe mai departe și să respectăm măsurile adoptate până acum.

Ce avem nu trebuie modificat, trebuie să rămânem în acest scenariu. Din fericire, spre deosebire de multe alte țări, România dă mult mai bine la capitolul decese, lucru care arată că, totuși, măsurile luate de acest guvern până la urmă își fac efectul. Consider, deci, că nu se impun alte măsuri suplimentare a fi luate, insist pe respectarea celor existente, măsurile de până acum acoperă necesarul situației pe care o avem în prezent. Nu e nici cazul de trecere la un nivel de carantinare a orașului.

În ce privește școlile, exista modele si modele în toată lumea, în unele țări s-au închis, în altele nu. Cred că în România s-au luat decizii corecte, și așa este și în cazul unităților de învățământ. Prin închiderea lor am eliminat posibile focare de infectare, așa cum spun și specialiștii. De la copii, virusul se poate transmite apoi persoanelor în vârstă. Repet, măsurile luate până acum sunt bune, trebuie doar să le respectăm”, a declarat primarul Clujului.

Situația epidemiologică în județul Cluj se prezintă, astăzi, astfel:
– În ultimele 24 de ore, 159 persoane au fost confirmate Covid-19 din județul Cluj
– Total număr de teste 357, din care 34 teste efectuate la cerere și 323 teste diagnostic grupe de risc

– Până în acest moment s-au realizat 227.709 de teste, la nivelul județului Cluj.
– 43 persoane internate în ATI, din care 41 din județ;
– Total vindecați și externați 1465, din care 1162 din județul Cluj;
– Total decedați 123, din care 93 din județul Cluj.
– În acest moment sunt internați 554 de pacienți, din care 492 din județul Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu