Deși s-a cerut insistent redeschiderea lor, în Cluj-Napoca, grădinițele vor fi mai mult goale pe durata verii

Foto: Dan Bodea

În prezent, toate grădinițele din Cluj-Napoca au fost redeschise pe perioada verii, au anunțat reprezentanții Inspectoratului Școlar Județean Cluj. Surprinzător, grădinițele din municipiu sunt mai degrabă goale.

Numărul celor înscriși la grădinițe este sub așteptările noastre. Dacă noi puteam oferi undeva în jur de 1.600 de locuri în municipiu cu asigurarea tuturor normelor de distanțare în vigoare, și, într-o estimare neoficială făcută de noi, se anunțaseră în jur de 1.100 de copii, au depus cereri oficiale de înscriere în municipiu, în iunie, 579 de părinți, în iulie 760, iar pentru luna august doar 585.”, a declarat astăzi Marinela Marc, șeful ISJ Cluj, în cadrul unei conferințe de presă.

Pentru luna iunie, grădinițele au rămas închise în celelalte municipii din județ, însă acestea vor fi redeschise începând cu luna iulie.

În ce privește modul în care grădinițele vor funcționa din toamnă, reprezentanții Inspectoratului Școlar spun că încă nu s-a stabilit nimic în acest sens.

Ce va fi din toamnă, vom vedea. E greu de estimat în ce condiții vom lucra din toamnă. Nu știm dacă va crește din nou numărul de îmbolnăviri, dacă vor fi din nou măsuri speciale. Aș vrea să luăm toate aceste probleme pas cu pas. Ne concentrăm acum pe examene, acum este bacalaureatul, săptămâna viitoare este etapa specială pentru evaluarea națională pentru copiii care n-au putut participa laexamen. Urmează apoi etapa specială pentru bacalaureat, avem aici un singur caz, o fetiță în izolare de la Liceul Unitarian, nu știm încă dacă au absentat mai mulți. Avem, apoi, definitivatul, bacalaureatul de toamnă, între ele, probabil, și titulariarea, vom vedea asta când se va ridica starea de alertă.”, a spus Marinela Marc, inspectorul școlar general al ISJ Cluj.

Distribuie:

Postaţi un comentariu