Dan Petrescu dezminte: ”Nu există nicio problemă între mine și Ciprian Deac”. Antrenorul campioanei nu mai vrea un meci cu Dinamo Zagreb și în Europa League

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu, antrenorul celor de la CFR Cluj a prefațat astăzi duelul de vineri cu Astra, de la Giurgiu. ”Bursucul” spune că un eventual rezultat de egalitate nu ar fi deloc un dezastru pentru echipa sa, amintind faptul că sezonul trecut giurgiuvenii au pierdut doar un singur meci pe teren propriu.

”Va fi un meci foarte greu, la fel cum au fost și celelalte de la Giurgiu, echilibrat, cu multă tensiune și intensitate, și cred că micile detalii vor face diferența. Daca facem un rezultat de egalitate nu cred că va fi un lucru negativ, dar fiecare gândește cum vrea în fotbal, eu mereu am spus că dacă faci un egal nu înseamnă sfârșitul planetei. Noi vrem să jucăm la victorie, dar un egal la Astra acasă nu e niciodată un lucru rău. Anul trecut poate a fost așa pentru că am avut 2-0, altfel nu e așa rău. Sezonul trecut, în afară de Chindia, n-a m-ai câștigat nimeni la Giurgiu.

Părerea mea este că Alibec este cel mai bun atacant din România în momentul de față. Joacă foarte bine și la echipa națională, unde am văzut o altă atitudine. La fel, meciul cu Sepsi, ultimul pe care l-a jucat a jucat foarte bine. Are o atitudine total schimbată în bine și cred că faptul că s-a dus la națională i-a prins foarte bine.

Foto: Dan Bodea

Dan Petrescu a ținut să lămurească și zvonurile apărute în ultima perioadă în presa centrală vizavi de deteriorarea relației sale cu Ciprian Deac.

A făcut antrenament normal și ieri și azi, dar nu este refăcut sută la sută și nu va face deplasarea la Giurgiu. Cred că nici n-are rost să comentez aberațiile apărute în privința relației mele cu Deac. În unele ziare se poate scrie orice, se poate inventa orice. Relația mea cu Deac a fost mereu la fel, și va rămâne la fel, nu se va schimba. Adică, eu sunt antrenorul, el e jucător, ne respectăm.Am și spus-o că e cel mai ibun jucător de la CFR, a câștigat și acest titlu pe merit. N-am ce să-i reproșez. Dacă el a zis ceva despre mine, eu n-am auzit nimic. Chiar el m-a sunat imediat după apariția articolului și m-a întrebat ce trebuie să facă. I-am spus să joace fotbal, și eu să antrenez. Speculațiile din presă n-avem cum să le oprim, fiecare poate să zică ce vrea, dar în niciun caz nu există vreo problemă între Dan Petrescu și Ciprian Deac., a spus Dan Petrescu.

În privința situațieide la FCSB, echipă nevoită să joace în Europa League cu un lot extrem de subțiat din cauza celor 18 cazuri de coronavirus depistate în cadrul echipei, Dan Petrescu spune că o eventuală calificare a formației lui Gigi Becali ar reprezenta un fapt unic în România. Altfel, Petrescu se roagă ca echipa sa să nu dea iar peste Dinamo Zagreb în turul 3 preliminar din Europa League.

Îmi pare rău pentru cei de la FCSB pentru că și noi am trecut prin această situație, nu le va fi ușor cu jucători în spital în loc să-i aibă în teren. Chiar dacă aveau întreg lotul, meciul era foarte greu, pentru că la noi, în România, este asta cu meci ușor, meci greu. Cum să fie meci ușor în Serbia? Nu contează că e locul 4 în Serbia, n-au nici jucători, dacă se vor califica va fi o chestie unică în România: să ai doar 14 jucători și să câștigi un meci în deplasare în Europa. Ați văzut rezultatele de acum din Champions League și Europa League, au câștigat toate echipele care au jucat acasă, deci există clar un avantaj în asta.

M-a surprins eliminarea celor de la Dinamo Zagreb, dar, în același timp, să nu uităm că Ferencvaros a eliminat-o și pe Celtic la ea acasă. Am înțeles că au primit 20 de milioane de la stat echipele în Ungaria. Să vedem, noi primim nimic, e greu să mai cerem. Când vom primi și noi 20 de milioane de la stat, și atunci putem să ne așteptăm și noi în Champions League. Eu chiar îmi doresc ca Ferencvaros să se califice în grupe, dacă este ajutată cu bani.

Sigur, am putea juca din nou cu Dinamo Zagreb, dar nu mă mai miră nimic la norocul lui CFR.”, a încheiat Dan Petrescu.

Distribuie:

Postaţi un comentariu