Cosmonautul Dumitru Prunariu va primi titlul de Doctor Honoris Causa al UBB

foto: mytex.ro
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Universitatea Babeş-Bolyai va găzdui miercuri, 26 noiembrie de la ora 11:00, în Aula Magna, ceremonia de decernare a titlului Doctor Honoris Causa,  singurului cosmonaut român care a ajuns în spaţiu,  Dumitru-Dorin Prunariu, membru de onoare al Academiei Române.

Titlul va fi acordat la propunerea Facultăţii de Ştiinţa şi Ingineria Mediului din cadrul Universităţii Babeş-Bolyai, iar Laudatio va fi prezentată de profesorul universitar dr. Alexandru Ozunu.

„D-lui Dr. Ing. Dumitru-Dorin Prunariu, îi va fi acordat titlul Doctor Honoris Causa al UBB, pentru implicarea în organizaţii naţionale şi internaţionale, invitat permanent în cadrul celor mai importante manifestări internaţionale care militează la nivel mondial pentru utilizarea paşnică a spaţiului extraterestru. Domnul Dumitru-Dorin Prunariu s-a remarcat prin activitatea ştiinţifică şi managerială în acest domeniu, iar graţie Domniei Sale, România a devenit mai cunoscută în lume şi parte a unor organisme de decizie în domeniu”, se arată în comunicatul de presă al biroului de presă al UBB.

Postaţi un comentariu