Continuă conflictul de la aeroport: experţii regiei nu au venit la şedinţa convocată de conducerea CJ

Problemele iscate în jurul investiţiilor de la aeroport acutizează conflictul dintre sindicalişti şi conducerea Consiliului Judeţean. După ce angajaţii au protestat ieri în faţa CJ şi azi s-au întâlnit cu ministrul pentru Dialog Social Aurelia Criste, conducerea Consiliului Judeţean a trimis câteva precizări referitoare la situaţia creată la regia subordonată acestei instituţii.

“Consiliul Judeţean Cluj ţine să le mulţumească pe această cale tuturor celor care, cu bună credinţă şi sinceritate, şi-au exprimat interesul şi dorinţa de a contribui la buna funcţionare a Aeroportului clujean şi la derularea în condiţii optime a marilor proiecte de infrastructură care vizează acest obiectiv, aflate în derulare sau programate a se derula în viitor. Ceea ce considerăm a fi însă subliniat şi avut în vedere e însă faptul că nimeni nu este mai preocupat decât echipa Consiliului Judeţean ca toate problemele legate de Aeroport să fie rezolvate şi lucrurile să ia, din nou, un curs favorabil”, se arată în comunicatul CJ.

Preşedintele Vakar Istvan şi vicepreşedintele Ioan Oleleu susţin că se fac eforturi susţinute pentru ca situaţia să fie rezolvată. În acest sens a fost convocată şi o şedinţă tehnică la care au fost invitaţi experţii aeroportului. “Cu regret am constatat faptul că invitaţia adresată experţilor Aeroportului de a participa la o şedinţă tehnică astăzi, vineri, 18 iulie 2014, nu a fost onorată de către aceştia, din motive pe care nu le cunoaştem”, se mai arată în document.

În plus cei de la Consiliul Judeţean subliniază că este necesar ca problemele semnalate de sindicalişti să fie abordate distinct în ceea ce priveşte biletele la ordin emise şi, respectiv, contractul de cesiune de creanţă. Aeroportul are bilete la ordin de 5 milioane lei pana la sfarsitul lunii august si bilete la ordin in circuit bancar la tert de aproape 3 milioane de lei. “Consiliul Judeţean Cluj a solicitat atât Aeroportului cât şi Băncii dar şi societăţii constructoare să furnizeze o copie după acest document de o importanţă capitală pentru deblocarea întregii situaţii. Din păcate însă, din motive greu de înţeles, niciuna dintre părţi nu a răspuns până în acest moment acestei solicitări”, concluzionează reprezentanţii instituţiei.

Pe de altă parte însă, consilierul judeţean PNL, Mihai Seplecan, care aspiră la funcţia de preşedinte interimar al CJ, a anunţat că se va alătura astăzi protestelor angajaţilor de la aeroport. Salariaţii protestează faţă de hotărârea Consiliului Judeâean de a nu garanta deocamdată un împrumut pentru aeroport, împrumut care, susţin oamenii e vital funcţionării regiei şi fără de care există riscul ca aeroportul să se închidă.

 .

Distribuie:

Postaţi un comentariu