Criza de la aeroport s-a rezolvat. Consiliul judeţean a renunţat la auditul de la aeroport

Sediul Consiliului Județean Cluj

Lucrările de la aeroport nu vor mai fi auditate de un expert extern. Proiectul de hotărâre propus de vicepreşedintele Ioan Oleleu şi susţinut de consilierii PSD nu a trecut de votul plenului.

Discuţiile în jurul acestui proiect au fost foarte aprinse. “Inițierea acestor lucrări de găsire a unui expert extern nu va face decât să întârzie termenele și se va ajunge la blocarea conturilor aeroportului. Propun o comisie mixtă CJ și aeroport”, a declarat consilierul Steluța Racolța.

“Acest credit se referă numai la lucrările de la pistă. Noi dorim doar să se respecte termenele pentru a nu ne fi blocate conturile. Noi avem profit şi putem plăti împrumutul în 20 de ani din venituri proprii. Toate actele au fost depuse la CJ și până acum, în iulie, nu ni s-au adus nici un fel de suspiciuni. Aşa că nu ştim de ce se susţin acum aceste lucruri” a precizat directorul aeroportului David Ciceo.

“Să ne dăm demisia în grup şi la nivel de președinte şi în delibetativ și la conducerea aeroportului, să fie alegeri anticipate” a argumentat consilierul PSD Dan Canta.

“Sigur, să nedăm noi demisia pentru prostiile pe care le-aţi făcut voi”, a replicat consilierul Rareș Rusu.

După aproape două ore de discuții în contradictoriu s-a trecut la vot pentru amendamentul inițiat de consilierii PDL de înlocuire a auditului extern cu o comisie mixtă. Propunerea a trecut cu 21 de voturi pentru, 3 abţineri şi 1 vot împotrivă.

Întregul proiect a fost votat cu 23 de voturi pentru.

Cât privește garantarea creditului de 50 de milioane de lei pentru aeroport, consilierii judeţeni au decis că aceeași comisie va supraveghea tragerile din credit și le va aviza. Proiectul a obținut 21 de voturi.

Distribuie:

Postaţi un comentariu