Consilierul Mihai Seplecan a pierdut procesul cu Prefectura în prima instanţă

Tribunalul Cluj a decis astăzi să dea câştig de cauză prefecturii clujene în procesul cu Consiliul Judeţean şi consilierul Mihai Seplecan, proces ce viza numirea în funcţia de vicepreşedinte a acestuia în locul lui Ioan Oleleu.

Potrivit minutei tribunalului clujean soluţia instanţei pe scurt este următoarea: „Respinge excepţia lipsei caliăţii procesuale pasive a părâtului I.O. (Ioan Oleleu). Respinge excepţia lipsei de obiect cu privire la HCJ nr. 185/31.07.2014. Admite acţiunea formulată de către reclamantul Prefectul Judeţului Cluj în contradictoriu cu pârâţii Consiliul Județean Cluj , I.O. (Ioan Oleleu) şi M.S. (Mihai Seplecan). Anulează HCJ 169 /11.06.2014 şi HCJ 178/11.06.2014 , hotărâri care au fost iniţial obiectul dosarului nr. 3574/117/2014 al Tribunalului Cluj. Anulează HCJ 183/31.07.2014 , HCJ 184/31.07.2014 şi HCJ 185/31.07.2014 , hotărâri care au făcut iniţial obiectul dosarului 4494/117/2014 al Tribunalului Cluj , conexat ulterior la prezentul dosar. Fără cheltuieli de judecată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţa publică din 18.02.2015″.

„Am avut o discuţie cu domnul avocat şi aşteptăm motivarea instanţei. După aceea vom avea o serie de consultări împreună cu copreşedinţii PNL, domnul Daniel Buda şi domnul Marius Nicoară, dar şi domnul primar Emil Boc, pentru a lua împreună o decizie despre cum vom acţiona în continuare. Aceasta deoarece există două variante: fie facem recurs, fie urmărim să reglementăm situaţia politică între PNL şi UDMR în judeţ, pentru  a vedea dacă ei rămân cu viceprimar la Cluj-Napoca şi vicepreşedinte la Consiliul Judeţean. Pentru că, în acest caz, grupul consilierilor PNL, UDMR şi grupul consilierilor independenţi putem să repunem pe ordinea de zi alte hotărâri privind revocarea din funcţie a domnului Ioan Oleleu. Este clar că hotărârile anterioare sunt nule, nu mai au obiect, dar nu înseamnă că, având majoritate nu putem să rediscutăm acest subiect”, a declarat consilierul judeţean Mihai Seplecan pentru Transilvania Reporter.

Acesta a adăugat că respectă hotărârea instanţei. „Nu sunt supărat, e hotărârea instanţei şi o respect întru totul. Voi continua să îmi fac datoria ca lider al consilierilor PNL. Dar aştept şi ca domnul Ponta să dea drumul la alegeri”, a spus Seplecan.

„Trebuie să recunosc că decizia de astăzi a instituţiei nu mă surprinde. Ea reprezintă un semn de normalitate şi în acelaşi timp, dovada faptului că ceea ce am susţinut şi am afirmat în timpul şedinţelor în care s-a votat schimbarea mea a fost corect. În momentul de faţă am ca preocupare susţinerea implementării proiectelor care aduc bunăstare comunităţii”, a scris vicepreşedintele Ioan Oleleu pe pagina sa de facebook după aflarea sentinţei de astăzi a tribunalului.

Postaţi un comentariu