Consilierii au amânat reorganizarea RAADPP

Angajații RAADPP au luat cu "asalt" ședinta CJ Cluj. foto: Dan Bodea
transilvaniareporter.us18.list-manage.com

După doua ore de discuții in contradictoriu, consilierii județeni au decis sa amâne proiectul prin care Regia Autonoma de Administrare a Domeniului Public si Privat era desființată si reorganizată. In schimb s-a alcătuit o comisie care sa propună mai multe variante de reorganizare.

„Motivul acestui proiect nu este ca nu am avut o colaborare buna cu regia, ci ca trebuie sa respectam legea”, a spus președintele CJ Cluj, Mihai Seplecan.

„Regia a putut funcționa in baza unei excepții a legii, dar excepția a încetat sa mai producă efecte pentru ca in 30 de Iunie am plătit ultima rata din împrumutul de 55 de milioane de lei luat in 2005 de regie”, a spus secretarul județului Simona Gaci.

In proiectul propus se menționa ca opțiune pentru angajații regiei sa fie cuprinși in aparatul de specialitate al consiliului județean, dacă vor fi interesați de acest lucru.

„Juridic vorbind noi consilierii trebuie sa luam o decizie privind reorganizarea regiei. Mi se pare inadmisibil ca suntem puși in situația sa luam decizii pe repede înainte fără dezbatere. Știam din 2006 ca in 2015 va expira excepția de la legeni trebuia sa începem dezbaterea privind reorganizarea regiei măcar cu 6 luni in urma. Si sa nu fie propusa doar o singura soluție ” a spus consilierul Călin Tuluc.

„Trebuie sa va gândiți ce se întâmpla cu oamenii de la regie, avem responsabilitatea sa găsim o soluție pentru cei peste 100 de angajați ” a spus consilierul Dan Canta.

„Noi ca regie nu am fost întrebați ce dorim si veneam si noi cu patru variante. Si asta o spun cu durere. Ne trezim cu o singura opțiune, desființarea. Dați oamenilor acestora o șansa”, a spus directorul RAADPP.

In urma discuțiilor președintele CJ a venit cu propunerea amânării. „Propun sa constituim o comisie cu câte un reprezentant al fiecărui grup politic al consilierilor, cu cinci persoane de la regie si reprezentanți ai CJ si care sa vina la ședinta din luna august cu o soluție sau soluții si sa luam o decizie privind reorganizarea regiei”, a concluzionat Mihai Seplecan.

Propunerea de amânare a fost aprobată cu 26 de voturi pentru, o abținere, in timp ce cinci consilieri nu au votat

Postaţi un comentariu