Congres de Medicină Dentară în toamnă la Cluj

A patra ediţie a Congresului de Medicină Dentară Transilvania se va desfășura la Cluj-Napoca în acest an, în perioada 8-10 octombrie. Potrivit organizatorilor, tema generică a acestui congres este „implementarea tehnologiilor inovative în stomatologia românească și analiza critică a impactului acestui progres asupra ofertei și asupra cererii de servicii medicala stomatologice”.
La congres vor lua parte personalități recunoscute din România și din străinătate. Medicii din mediul privat vor face prezentări orale despre munca lor și despre problemele întâmpinate. La fel ca în anii precedenți, această secțiune de mare atractivitate și succes este dedicată predilect tinerilor medici dentiști. „Vorbind despre nou, despre inovativ și despre viteza de implementare pe piața de servicii a acestor noutăți vorbim despre tinerii medici dentiști. Și aceasta se întâmplă în acest an în Cluj-Napoca, capitală europeană a tineretului”.
Pe de altă parte pornind de la faptul că în România accesibilitatea populației la servicii de medicină dentară este foarte redusă datorită impedimentelor de ordin economic și legislativ şi accest aspect afectează atât pacienții cât și medicii tineri, congresul de Medicină Dentară Transilvania va fi și o oportunitate de a dezbate și de a găsi soluții pentru aceste probleme.    
Secțiunea legislativă din cadrul congresului va dezbate modul de finanțare de către Casa Națională de Asigurări de Sănătate a serviciilor stomatologice și premisele implementării unui program național de sănătate orală.

 

Postaţi un comentariu