Concert de vioară în Piața Unirii

Foto: Dan Bodea

Cel mai cunoscut violonist român contemporan, Alexandru Tomescu reînvie centrul Clujului cu vioara Stradivarius Elder-Voicu și va susține, la sfârșitul acestei săptămâni, un concert acompaniat de Orchestra Filarmonicii de Stat Transilvania. Artistul pentru care muzica nu are limite, gata să interpreteze cele mai dificile partituri, va interpreta „Anotimpurile” de Antonio Vivaldi în cadrul seriei de evenimente /Form Your Days.

Cariera sa de violonist se întinde până în cele mai îndepărtate și importante locuri din lume cum ar fi Paris, New York, Tokio, ulterior întorcându-se în România unde s-a implicat în organizarea unor turnee naționale de muzică clasică. El militează prin muzică pentru cauze importante ca stoparea exploatării domeniilor forestiere, distrugerea clădirilor aflate în Patrimoniul Național și a cântat pentru numeroase cauze caritabile.

Vioara Stradivarius Elder-Voicu cu ajutorul căreia va performa Alexandru Tomescu este obiect de Patrimoniu Național, categoria Tezaur, una dintre ultimele 10 existente în lume. Vioara a fost folosită timp de patru decenii de maestrul Ion Voicu, și este considerată a fi unul dintre cele mai bine conservate instrumente Stradivarius. Accesul la concert se face pe bază de invitații.

Distribuie:

Postaţi un comentariu