Cod galben de vânt și ninsori în mai multe județe

 Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o avertizare Cod galben de ninsori și vreme rea pentru mai multe județe ale țării. Astfel vor fi precipitații mixte în vest, nord și centru, ninsori la munte, intensificări ale vântului până în 10 decembrie, ora 20.
În aceste zone vor fi precipitații moderate cantitativ, la început sub formă de ploaie și lapoviță, apoi vor predomina ninsorile și local se va depune strat de zăpadă.
În regiunile sudice și sud-estice precipitații locale se vor semnala în cursul nopții de sâmbătă spre duminică și în prima parte a zilei de duminică și vor fi ploi, dar trecător și lapoviță sau ninsoare.
La munte aria ninsorilor va fi în extindere începând cu masivele vestice, iar vântul va prezenta intensificări susținute.
Temporar vântul se va intensifica și în zonele joase de relief, cu viteze în medie de 45…55 km/h.

 Totodată în toate zonele de munte de astăzi de la ora 15 și până în  10 decembrie, ora 16, vor fi ninsori local însemnate cantitativ și cu depunere de strat consistent de zăpadă. Vântul va avea intensificări cu viteze ce vor depăşi 60…70 km/h, iar pe creste peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea şi determinând scăderea vizibilităţii.

Postaţi un comentariu