Clusterele din Regiunea Nord Vest a României au format un consorțiu

Cele mai importante structuri asociative de tip cluster, din Regiunea de Nord Vest a României, au înțeles că este momentul să formeze un consorțiu pentru a fi mai vizibile și pentru a prioritiza interesele sectoarelor pe care le reprezintă în regiune: agroindustrial, ITC, mobilă, energie regenerabilă și life style.

Cu ocazia semnării protocolului de colaborare, reprezentanții entităților de management au dorit să marcheze Cluj-Napoca ca fiind cel mai eficient oraș al României, principalul punct de coordonare și dezvoltare al acestor structuri.

Prioritățile pentru anul 2016

În scopul prioritizării acțiunilor comune concrete, semnatarii protocolului de colaborare au hotărât să emită periodic decizii și pe care să le facă publice. Pentru anul 2016 au stabilit următoarele priorități, vineri 4 decembrie 2015, odată cu semnarea protocolului: inițierea și susținerea unor politici publice în ceea ce privește structurile de tip cluster, derularea unor acțiuni comune de promovare, identificarea și mobilizarea unor resurse comune în sprijinul cercetării, inovării și internaționalizării membrilor, dar și susținerea unor proiecte trans-sectoriale.

Semnatarii protocolului de colaborare sunt: Cluster Mobilier Transilvan,   AgroTransilvania Cluster , iTechTransilvania Cluster , CLUSTER TREC – Transylvania Energy Cluster , Cluster Gusturi Transilvane și Transilvania LifeStyle Cluster.

Aceste structuri reprezintă împreună interesele a 258 de entități, atât din mediul economic, de cercetare și inovare, cât și din cel instituțional. Fiind structuri create pentru susținerea eminamente a mediul economic, firmele reprezentate au împreună peste 18.000 de angajați în regiune și cumulează o cifră de afaceri de peste 1, 3 miliarde euro.

Postaţi un comentariu