Clujul, destinaţie city break pentru turiştii străni

transilvaniareporter.us18.list-manage.com

Numărul de turişti care au vizitat anul trecut Centrul Național de Informare și Promovare Turistică Cluj (CNIPT) a crescut cu 12%, informează Consiliul Judeţean Cluj în subordinea căruia se află acest centru. Turiştii au preferat Clujul ca şi destinaţie de tip city break.

Potrivit datelor statistice ale CJ şi numărul de turiști care au vizitat județul Cluj a crescut cu circa 10% comparativ cu anul precedent. În ceea ce privește structura turiștilor care au vizitat CNIPT Cluj în perioada ianuarie-decembrie 2016, mai mult de jumătate dintre aceștia au fost persoane tinere străine, cu vârste cuprinse între 20 și 40 de ani și care au preferat preponderent Clujul drept destinație pentru week-end – „City break”.

Pe lângă materialele de informare asupra obiectivelor turistice din apropiere, Centrul oferă posibilitatea organizării de tururi cu ghidaj la obiectivele turistice de pe raza municipiului Cluj-Napoca, în limbile română, engleză și franceză.

„Activitatea de informare realizată de CNIPT Cluj se desfășoară în paralel și în mediul on-line, atât prin intermediul portalului web dedicat Centrului – www.cniptcluj.ro, cât și prin intermediul noului domeniu www.clujtourism.ro, o interfață web ușor accesibilă al cărei scop este acela de a furniza o imagine cât mai completă a Clujului turistic și a posibilităților pe care acesta le oferă. Traficul însemnat înregistrat în anul 2016 pe aceste site-uri, de circa 30.000 de accesări, cât mai ales numărul mare al utilizatorilor care intră pe pagina de Facebook oficială  https://www.facebook.com/ClujTourism/, reprezintă indicatori care scot în evidență o certă creștere a numărului de turiști interesați de această regiune a României”, se arată în comunicatul CJ Cluj.

Centrul Naţional de Informare și Promovare Turistică Cluj a fost creat printr-un proiect cu finanțare europeană, valoarea totală a proiectului fiind de 524.108,32 lei. Programul de funcționare al centrului este zilnic între orele 09:00-17:00. În perioada mai – septembrie, datorită numărului crescut de vizitatori ce se înregistrează în sezonul estival, programul se prelungește, fiind de luni până vineri între orele 09:00 și 19:00, iar sâmbăta și duminica între orele 09:00 și 17:00.

Postaţi un comentariu