Clujenii mai pot obţine bonificaţia de 10% la plata taxelor şi impozitelor locale până în 31 martie

Foto: Dan Bodea

Clujenii mai au la dispoziţie o săptămână, până marţi, 31 martie 2015, pentru a-şi achita taxele şi impozitele pe anul în curs, astfel încât să beneficieze de bonificaţia de 10%.

De la începutul anului şi până în prezent şi-au achitat taxele 44% dintre persoanele fizice şi 10% dintre cele juridice. În total, s-a încasat suma de 29.977.889 lei, dintre care 19.244.995 de la persoane fizice şi 10.732.894 lei de la cele juridice.

Clujenii au obligaţia ca până la sfârşitul lunii martie să-şi achite jumătate din impozitul pe anul în curs, iar cealaltă jumătate până la sfârşitul lunii septembrie. Din luna aprilie se va percepe o majorare de întârziere în procent de 2%/lună, care se aplică la sumele la care data scadentă a fost depăşită.

Clujenii au la dispoziţie mai multe modalităţi în vederea achitării taxelor şi impozitelor locale: direct la ghişeele instituţiei din cadrul Centrului de Informare pentru Cetăţeni, de pe strada Moţilor nr. 7, la ghişeele din Piaţa Unirii nr. 1 sau la primăriile de cartier – Mănăştur, Mărăşti, Gheorgheni, Someşeni, Iris, Zorilor şi Grigorescu; online cu identificare (pe site-ul primariei) – persoane fizice pot solicita înregistrarea ca utilizator al sistemului electronic de încasare a impozitelor şi taxelor locale (parola de acces este confidenţială) – prin cerere tip + copie carte de identitate la adresa de e-mail: incasareimpozite@primariaclujnapoca.roprin intermediul codului QR (plăţi fără identificare) – conţinut pe înştiinţarea de plată; prin POS şi prin oficii poştale.

Postaţi un comentariu