Clujenii, din nou în stradă: „Democrația și Justiția rămân. Voi plecați”

Foto: Dan Bodea

Peste 400 de clujeni au participat duminică seara, începând cu ora 18:00, la primul protest organizat în 2018, în centrul orașului. Manifestanții au ieșit în stradă pentru independența justiției, una dintre cerințele formulate de aceștia fiind retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală.

Protestul a început la ora 18:00 pe Bulevardul Eroilor, la Monumentul Memorandiștilor, unde, cei care au dorit, au putut susține scurte discursuri la portavoce. Una dintre propunerile manifestanților a avut în vedere participarea clujenilor la protestul organizat pe 20 ianuarie la București, protest la care și-au anunțat prezența manifestanți din toată țara. La un moment dat, între doi protestatari a avut loc o dispusă, pe motiv că primul i-ar fi spus celui de-al doilea că face parte din USR și că cei care organizează aceste manifestații ar avea interese ascunse, fapt infirmat de unul dintre organizatorii protestului la finalul acestuia, la portavoce. La scurt timp după această ceartă, cel care a provocat-o, a părăsit zona protestului în aplauzele manifestanților.

Foto: Dan Bodea

În jur de ora 19:00, clujenii au pornit în marș spre centrul orașului, pe „traseul scurt”: B-dul Eroilor – P-ța „Avram Iancu” – B-dul 21 Decembrie – Str. Memorandului – P-ța „Lucian Blaga” – str. Napoca – P-ța Unirii – B-dul Eroilor.

Aceștia au avut diverse pancarte cu mesaje precum: „Toți pentru justiție!”, „PSD ciuma roșie”, „În democrație, hoții stau la pușcărie”, „Dragnea și al lui, trădătorii neamului”, „Uniți salvăm toată România”, „Când nedreptatea devine lege, nesupunerea devine datorie!”. Aceștia au scandat deja obișnuitele lozinci: „PSD, ciuma roșie!”, „Legi pentru cetățeni, nu pentru politicieni!”, „Vrem justiție, nu corupție!”, „Uniți salvăm toată România!”, „Tăriceanu, șobolanu!”, „Dragnea nu uita, va veni și vremea ta”, „DNA, să vină să vă ia!”, „România, trezește-te!”, „Nu cedăm, nu capitulăm!”, „În democrație, hoții stau la pușcărie!”, „Jos, Dragnea, jos, că ești un mincinos!”.

Protestul s-a încheiat în jurul orei 20:00, după o serie de scurte discursuri ținute de organizatori, dar și de cei care au dorit să vorbească la portavoce. Subiectele abordate au avut în vedere importanța unei bune informări și nevoia de a ieși în continuare în stradă pentru susținerea democrației și justiției. O parte dintre manifestanții clujeni au anunțat că vor merge pe 20 ianuarie la București.

Doleanțele protestarilor:

1. Vrem ca Justiția să rămână independentă, prin urmare solicităm retragerea integrală a proiectului de modificare a legilor Justiției!
2. Vrem retragerea integrală a proiectului de modificare a Codului penal și a Codului de Procedură Penală!
3. Cerem demisia tuturor persoanelor cu probleme penale din funcții publice!
4. Cerem demisia tuturor artizanilor proiectelor de lege menționate anterior.

Urmăriți o galerie foto realizată de Dan Bodea:

02W0A7621 02W0A7615 02W0A7625 02W0A7631 02W0A7644 02W0A7648 02W0A7649 02W0A7657 02W0A7663 02W0A7668 02W0A7691 02W0A7697 02W0A7718
<
>
Foto: Dan Bodea

Postaţi un comentariu