Clujenii au protestat în marș bătând în oale din centru până în Mănăștur

Imagine de arhivă | Foto: Dan Bodea

Peste 1.500 de clujeni au ieșit în această seară în stradă să protesteze împotriva modificărilor aduse legilor justiției. Protestatarii s-au adunat la Monumentul Memorandiștilor de pe Bulevardul Eroilor.

Organizatorii au numit protestul de astăzi ”Suntem toți în aceeași oală. Toți pentru justiție!” așa că oamenii au venit înarmați nu numai cu pancarte, ci și cu diverse oale, cratițe, capace, polonice și linguri. Ei spun că vor că în acest fel vor să dea alarma pentru ca toata lumea să fie atentă la situația critică pentru România în contextul în care marți în Camera Deputaților se votează prima din cele 3 legi ale Justiției.

În fața clopotului oamenii au scandat lozinci ca ”PSD, ciuma roșie!”, Justiție, nu corupție!”.

”Prea puțină lume este în stradă după ce fac acești nemernici la București, cei din Parlament și din comisiile alea speciale care sunt formate așa ad hoc pentru legile justiției. Din păcate prea puțini sunt treziți, da’ de se vor trezi”, a spus unul dintre protestatari.

”Am ieșit în stradă ca să se audă până la București nemulțumirile noastre. Vrem să trezim Clujul, vrem respingerea legilor Justiției. Mă deranjează sfidarea foarte mult, mă dertanjează că lumea protestează și  pe ei pare să nu-i intereseze și faptul că între legi bune au strecurat chestii mai puțin bune și vor să le voteze pe repede înainte. Faptul că au încercat să bage pumnul în gură opoziției și le-au tăiat microfoanele nu e ok. Nu așa se întâmplă într-o țară democratică , oamenii trebuie să poate dezbate, ei vor să scoată și asta acuma. Nu e ok”, a spus o altă participantă la protest.

Puțin înainte de ora 19.00 oamenii au pornit în marș pe o distanță de circa 7 kilometri pe traseul Clopot – Str. Memorandumului- Str. Motilor – Calea Manastur – Str. Primaverii – Str. Izlazului – Str. Campului – Calea Manastur – Str. Motilor – Str. Petru Maior – Piata Lucian Blaga – Str. Napoca – Piata Unirii – Clopot, fiind însoțiți și de mașini de poliție și jandarmi.

Galerie foto: Dan Bodea

protest cluj 002W0A9753 002W0A9731 002W0A9671 002W0A9876 002W0A9831 002W0A9950 002W0A9794 002W0A9739
<
>

Postaţi un comentariu