Cluj – Napoca are strategie pentru următorii șapte ani

eepurl.com

După luni de amânare, completări si dezbateri, Cluj-Napoca are in sfârșit o strategie de dezvoltare pentru perioada 2014-2020. Consilierii locali au aprobat astăzi documentul coordonat de specialiștii Facultății de Știinte Politice a UBB.

„Adoptarea strategiei este esențială pentru a putea aduce fonduri europene noi pe exercițiul financiar 2014-2020”, a spus primarul Emil Boc.

„Din cercetările pe care le-am realizat pentru mai multe orașe și comune am încercat să observăm care sunt cele mai mari probleme legate de planificarea strategică. Un prim lucru este că avem foarte multe documente formale și nu corespund cu realitatea. A doua problemă este că se confundă strategicul cu operaționalizarea, astfel că ajungem să avem o strategie care arată ca un to do list, ca o listă de cumpărături. Și al treilea lucru  este că toți se orientează spre tradițional, adică infrastructura, și ignoră, de exemplu, importanța și avantajele pe care le pot aduce industriile creative. Important este să se țină cont de profilul orașului atunci când se elaborează strategia de dezvoltare” , a  spus coordonatorul grupurilor de lucru, Călin Hințea, decanul Facultății de Știinte Politce.

„Am așteptat de mult timp această strategie și cred că e un moment important în Condiliul Local. De azi știu sigur că vom avea repere. În numele grupului PSD vă mulțumim domnule Hințea ” a spus consilierul local Claudia Anastase.

„Mulțumesc că de la ultima discuție acum în acest document au ajuns în prim plan și resursele necesare pentru realizarea diferitelor proiecte”, a precizat consilierul Ioan Bîldea.

Strategia de dezvoltare pentru perioada 2014-2020 a fost aprobată în unanimitate de consilieri.

Postaţi un comentariu