CFR Cluj a spart nuca tare de la Sf.Gheorghe și pune presiune pe FCSB în lupta pentru titlu

Foto: Prosport

CFR Cluj conduce provizoriu în clasamentul Ligii I după victoria cu 1-0 pe terenul lui Sepsi Sfântu Gheorghe, o echipă extrem de greu de învins în Liga I. Feroviarii au mers în secuime să ia cele trei puncte, fideli dictonului care spune că scopul scuză mijloacele. Și așa a și fost, meciul dintre cele două formații fiind unul dintre cele mai încleștate și neatractive din actuala ediție de campionat. Fiecare antrenor a cerut jucătorilor săi să țină mingea departe de propria poartă, astfel că jocul s-a comprimat într-un spațiu de circa 40 de metri. S-a jucat un fel de ping-pong în înghesuiala de la mijlocul terenului, puține pase reușind să treacă de barajele ridicate de cele două formații. S-a jucat bărbătește, cu multă dăruire și determinare dar și cu multe intrări la limita regulamentului.

Ocaziile de gol au putut fi numărate pe degetele unei singure mâini, iar o eventuală victorie a uneia dintre combatante putea veni doar după o fază fixă. Norocul a fost de partea clujenilor în ultimul minut al primei reprize și tocmai în urma unei asemenea faze, o lovitură liberă mai exact, când arbitrul Istvan Kovacs a dictat penalty în favoarea campioanei en-titre, după un henț comis de unul din fundașii lui Sepsi. Deac a înfipt balonul în poarta gazdelor și devenea clar că CFR va juca până la sfârșitul meciului pentru conservarea rezultatului. Repriza a doua n-a adus nimic notabil, poate doar înlocuirea lui Arlauskis cu Bălgrădean, și un posibil alt penalty pentru clujeni la Sigurjonsson spre finalul meciului.

În urma acestui rezultat, CFR Cluj a urcat pe prima poziție a clasamentului și așteaptă puțin probabilul pas greșit al celor de la FCSB în partida de joi cu Academica Clinceni.

Etapa următoare, CFR Cluj va juca în Gruia cu Universitatea Craiova, echipă ce pare a nu mai conta în lupta pentru titlu, iar FCSB va întâlni la Giurgiu chiar pe adversara feroviarilor, Sepsi Sf.Gheorghe.

Distribuie:

Postaţi un comentariu