Cel mai complet eveniment dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C are loc la Cluj

Clujul devine în luna noiembrie locul ideal pentru discuții despre inovație, investiții în IT, proprietate intelectuală pentru software, copyright, licențe, drepturi de autor, mărci, brevete și invenții, protecția programelor pe calculator și programe open source, dar și cloud computing. Joi, 17 noiembrie, de la ora 9:30 la hotel Opera Plaza din Cluj-Napoca va avea loc conferința PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj-Napoca, cel mai complet eveniment din Romania dedicat proprietății intelectuale pentru sectorul IT&C.

Peste 150 de specialiști, manageri, lideri și reprezentanți ai companiilor de IT își dau întâlnire la Cluj-Napoca, la unul dintre cele mai mari evenimente de inovație, tehnologie digitala si protecție IT&C din regiune.

Clujul este unul dintre cele mai importante centre economice și culturale din România care s-a dezvoltat foarte mult în ultimii ani pe partea de IT&C și nu numai, fapt pentru care va fi cadrul ideal pentru a împărtăși cele mai noi tendințe din domeniu și pentru a dezbate cele mai captivante teme din zona IT.

Trăim într-o era digitală, o eră a informației care este caracterizată prin trecerea de la revoluția industrială la revoluția digitală. În zilele noastre, industria digitalizată  creează o economie globală digitalizată, high-tech, care influentează viața noastră de zi cu zi, modul de a învața, de a lucra, modul de a lua decizii, de a ne verifica sănătatea, de a face investiții și tranzacții, simplificând de multe ori procesele și chiar scăzând costurile pentru producători, dar și pentru cumpărători. Sectoare precum sănătatea, educatia, industria, telecomunicațiile, băncile și finanțele, agricultura și mediul, construcțiile și imobiliarele, energia și multe altele sunt dezvoltate prin intermediul digitalizării.

Investițile făcute în întreaga lume în tehnologie și inovație sunt uriase, iar în România sectorul IT este printre cele mai dezvoltate și mai atractive pentru gigantii IT și pentru antreprenori, iar aceștia sunt extrem de atenți la protectia investițiilor prin proprietate intelectuală – drepturi de autor,  brevete și invenții, înregistrare mărci și design.

Anteprenoriat în industria IT&C

În România,  antreprenoriatul în industria IT&C ocupă un loc extrem de important. Din ce în ce mai mulți investesc în software, aplicații, antiviruși și altele. Proprietatea intelectuală este unul dintre instrumentele considerate de impact pentru situația economică, socială şi culturală a unei ţări și pentru protejarea investițiilor în tehnologie. Cercetarea şi inovarea, o componentă strategică pentru dezvoltarea economică și pentru progresul umanității este strâns legată de domeniul proprietăţii intelectuale.

În cadrul conferinței PRIA IT&C and Intellectual Property Cluj- Napoca vor fi prezentate o serie de studii de caz și ultimele noutăți din domeniu.

Conferința este de interes în special pentru manageri din companiile din sectorul IT&C din România, atât antreprenori, dar și reprezentanți ai companiilor multinaționale, pentru directorii juridici și consultanții juridici din cadrul companiilor private și de stat din România, pentru judecători, procurori și reprezentanți ai mediului universitar și a ai autorităților.

Speakerii evenimentului

Lectorii invitați în acest an sunt: Anca Deaconu,  Director Direcția Brevete Invenție OSIM, Cristian Popescu, partener, Popovici Nițu, Stoica și Asociații, Teodor Blidarus, președinte ANIS,  Voicu Oprean, CEO, ARIES Transilvania, Cătălin Ceort,  Procuror Șef serviciu,  Ministerul Public, Serviciul de coordonare  a activității Ministerului Public în domeniul drepturilor de proprietate intelectuală, Emilia Botezan, Departamentul de Afaceri Internaționale și Investiții Străine din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca,  Anca Popescu, Sef Serviciu Electricitate-Fizică, OSIM; Daniel Homorodean , CEO, Arxia / Membru în Consiliul Director al Cluj IT Cluster și un reprezentant al Ministrului Comunicațiilor și Pentru Societatea Informațională.

Teme abordate

Printre temele abordate în cadrul conferinței se vor regăsi: Contextul investițional în sectorul IT&C din România,  protecția prin proprietatea intelectuală: drepturi de autor, patente și design,  OSIM-strategia dezvoltarii protecției proprietații industriale în România,  Concurența și Proprietatea Intelectuală, licențele și drepturile de autor, obținerea unui brevet sau depunerea unei cereri de brevet,  provocările pentru programele open source, legislația Europeană și națională privind proprietatea intelectuală, protecția programelor de calculator – legislația actuală și provocări,  aspecte privind reglementarea, transferul de tehnologie, concurentă neloială, drepturile și obligațiile, termeni și condiții pentru licențe pentru software, achiziții publice de software și cadrul legislativ actual.

PRIA IT&C Intellectual Property se desfășoară sub egida OSIM. Mai multe detalii despre eveniment găsiți aici

Distribuie:

Postaţi un comentariu