Bilanț UNTOLD: 265.000 de participanți “în cel mai sigur loc public din România”. Ce au constatat jandarmii

Foto: Transilvania Reporter

Ultima zi a festivalului UNTOLD a fost una memorabilă, transmit organizatorii UNTOLD în comunicatul de presă. Peste 65.000 de oameni au trecut pragul “tărâmului magic”, în a patra zi a festivalului. Astfel, în total, în cele patru zile peste 265.000 s-au bucurat de ediția din 2021 a festivalului UNTOLD, în condiții de maximă siguranță, spun ei, în cel mai sigur loc public din România.

Timp de patru zile, fanii veniți din peste 100 de țări ale lumii s-au bucurat de prezența celor mai mari artiști, DJ-i și trupe live. Fiecare invitat al festivalului UNTOLD și-a declarat entuziasmul de a ajunge la un eveniment cu public, după o perioadă de doi ani de pauză.

Organizatorii au mai reaminti faptul că 75% dintre fanii prezenți la ediția din acest au fost persoane vaccinate. Media înregistrată la UNTOLD a fost una impresionantă fiind aproape de trei ori mai mare față de media imunizării la nivel național.

“Acest lucru vine să confirme faptul că festivalul UNTOLD din acest an a reprezentat cel mai sigur loc public din România, dar și faptul că festivalul a fost un stimulent bun pentru cei care se vaccinează”.

Duminică, 12 septembrie din toate cele peste 2600 de persoane testate la cele 28 de centre medicale din întreaga țară, acreditate UNTOLD, 3 persoane au fost depistate pozitiv cu virusul COVID-19. Cele 3 persoane depistate pozitiv în centrele medicale nu s-au mai deplasat spre zona festivalului și au urmat protocolul medical prestabilit de autorități. Abonamentele sau biletele lor au fost anulate pentru ediția din acest an, urmând a primi vouchere valorice sau bilet de 1 zi pentru ediția din 2022 a festivalului UNTOLD.

Accesul la festival s-a făcut exclusiv în baza Certificatului Digital UE COVID-19 sau a testării rapide în centrele medicale acreditate UNTOLD. În plus, ca o extra măsură de siguranță și minorii de peste 7 ani s-au supus aceluiași triaj epidemiologic.

Bilanț Jandarmeria Cluj

Pe parcursul celor patru zile, jandarmii și polițiștii au fost prezenți pe traseele de afluire și defluire a participanţilor și în zonele aglomerate (gări, aeroport, traseele mijloacelor de transport în comun, în zonele de cazare a turiştilor români şi străini.)

Măsurile adoptate, inclusiv cele pentru fluidizarea traficului auto și pietonal, au fost eficiente și nu au fost înregistrate ambuteiaje sau situații de risc pentru ordinea publică.

Principalele constatări

Jandarmii au constatat 57 de încălcări ale prevederilor legale privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri, iar polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj și cei din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate au constatat alte 27 astfel de fapte, cercetările fiind continuate de organele abilitate. De asemenea, polițiștii au aplicat 200 de sancțiuni contravenționale, abaterile reprezentând încălcări ale normelor de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și ale celor privind circulația pe drumurile publice.

Pe parcursul festivalului, inspectorii de prevenire ISU au aplicat 53 avertismente și 55 amenzi care privesc încălcări ale Legii 307/2006 privind apărarea împotriva incendiilor și Legea 349 din 2002 pentru prevenirea și combaterea efectelor consumului produselor din tutun.
În punctele medicale avansate, 651 de persoane au solicitat consult medical, acestora fiindu-le acordată asistență medicală de către personalul medical SMURD, paramedici pompieri și voluntari ISU/SMURD.

Majoritatea cazurilor înregistrate au reprezentat afecțiuni ușoare, doar în 19 dintre aceste situații a fost necesar transportul la spital pentru investigații suplimentare.

De asemenea, pe timpul desfăşurării festivalului, un echipaj al Unității Speciale de Aviație Caransebeș din cadrul Inspectoratului General de Aviaţie al M.A.I., cu un elicopter tip IAR-316 a survolat zona cu misiunea de a monitoriza şi transmite în timp real datele necesare pentru buna desfăşurare a acestui eveniment.

Distribuie:

Postaţi un comentariu