Benny Rietveld Quintet, la Cluj: „Orașul este exploziv. Ceea ce vezi pe internet e una, experiența e alta”

Benny Rietveld Quintet / Foto: Maria Man
eepurl.com

Basistul și directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld va concerta în deschiderea festivalului Jazz in the Park împreună cu Teodora Enache, una dintre vocalistele din prima ligă a jazzului românesc.

Benny Rietveld se află pentru prima dată la Cluj, unde, spune acesta, simte energia pozitivă de care toți avem nevoie. Prezent la conferința de deschidere a evenimentului Jazz in the Park, acesta a salutat în limba română. Într-o ținută lejera, de vară, formată din tricou, pantaloni negri și șlapi, artistul a vorbit extrem de degajat despre concertul din această seară, dar și despre România, spunând că s-ar întoarce oricând cu drag, împreună cu alți artiști.

„Mă simt minunat aici. Până acum, în România am mai fost doar la București. Simt o energie unică, e genul de eveniment care transformă orașul și aduce o infuzie de energie, îmi place ce am văzut până acum aici. Ce știu despre români este ceea ce știu despre oameni în general. Eu călătoresc mult, iar oamenii își doresc aceleași lucruri: bucurie, dragoste, distracție. Muzica e ca mâncarea. Peste tot pe unde merg e acceași, dar are caracteristici proprii în funcție de loc. Am gustat și mâncarea românească”, declară basistul și directorul muzical al trupei Santana, Benny Rietveld.

Întrebat cum a decis să vină la Cluj, artistul a spus că o discuție cu Alin Vaida, directorul festivalului Jazz in the Park a fost de ajuns pentru a-l convinge să cânte în România. „Orașul este exploziv. Ceea ce vezi pe internet e una, experiența e alta. Nimic nu se poate compara cu realitatea, cu faptul că ești prezent undeva. Virtualul rămâne virtual. Mi-ar plăcea să îmi aduc prietenii artiști în România”, a spus acesta.

În cadrul concertului care va avea loc în această seară, se vor regăsi și piese de pe ultimul album al artistului. „Show-ul din această seară va fi unul complex, dar și distractiv”, a spus Benny.

De nouă ori laureat al premiilor Grammy ca basist, autor de muzică de film și producător muzical, Benny Rietveld va concerta împreună cu Manu Koch (claviaturi), Allen Won (saxofon), Ren Martin-Doike (violă), Ray Yslas (percuție).

Concertul Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet va avea loc astăzi, 27 iunie, în prima zi a festivalului Jazz in the Park, de la ora 20:00 în Curtea Muzeului de Artă din Cluj-Napoca. Acesta este singurul concert pe bilete din cadrul festivalului.

„Cei care vor participa la concert nu trebuie să își facă griji din cauza condițiilor meteo. În cazul în care va ploua, noi suntem pregătiți. Vom instala un cort în curtea muzeului. Nu vom schimba locația. Publicul clujean s-a arătat interesat de acest concert, drept urmare în această dimineață mai rau disponibile doar patru bilete”, a spus Alin Vaida, directorul festivalului.

Spiritual din fire, Benny Rietveld a spus că și dacă plouă, nu se întâmplă nimic: „E doar apă! Vom fi ok” , a spus acesta.

Teodora Enache a mai cântat la Jazz in the Park în 2014, iar de atunci a rămas o prietenă a festivalului.

Ultimele bilete pot fi cumpărate online din rețeaua BiletMaster.ro sau de la agenția de bilete a Teatrului Național din Cluj-Napoca și costă 70 lei.

Citiți și:

Florin Moroșanu: „Clujenii au înțeles că statul pe iarbă e ceva normal”

Jazz in the Park: Muzică, distracție și investiție în artă

Clujenii îşi recuceresc oraşul

Teodora Enache și Benny Rietveld Quintet deschid festivalul Jazz in the Park 2016 cu un concert de excepție

Susține Fondul Jazz in the Park și poți merge la Untold

TIFF, Untold Festival, Electric Castle și Blaj aLive susțin Fondul Jazz in the Park

Trupele de jazz din țară și străinătate pot câștiga premii și ocazia de a deschide festivalul Jazz in the Park în 2017

Hindi Zahra cântă la Jazz in the Park

Postaţi un comentariu