Banca Transilvania lansează programul ABT Financiar, dedicat elevilor

Banca Transilvania lansează, la nivel național, cel mai mare program BT de educație financiară destinat elevilor, ABT Financiar, care are loc în cadrul săptămânii Școala Altfel, în perioada 18 – 22 aprilie. Copiii din clasele I – IV, însoțiți de cadre didactice, au ocazia să afle, chiar în sucursalele şi agențiile BT din țară, cum pot fi gestionați banii şi cum funcționează o bancă. Pentru participarea la ABT Financiar este nevoie de planificare online din partea şcolilor, pe pagina campaniei, până în 11 aprilie.

Lansarea ABT Financiar are la bază două argumente principale, primul fiind puternic ancorat în realitatea copiilor: noțiunea „bani” intră devreme în vocabularul acestora, precum şi felul în care banii sunt primiți, numărați, cheltuiți sau economisiți. Cel de-al doilea argument are legătură cu rezultatele studiului agenției de rating Standard&Poor’s, publicat în noiembrie 2015, conform căruia România este țara cu cel mai slab nivel de educație financiară din Europa, doar 22% dintre adulți având cunoştințe în acest domeniu.

Cum se face înscrierea în programul ABT Financiar, de către cadrele didactice:

  • Accesarea paginii online a campaniei: https://www.bancatransilvania.ro/abt-financiar/
  • Alegerea județului, oraşului din care este şcoala participantă
  • Completarea următoarelor detalii: numele şcolii, clasa, numărul participanților, informațiile de contact ale cadrului didactic care va însoți elevii la BT
  • Programarea vizitei – locația BT, ziua şi ora

În România a devenit o tradiție ca în a treia săptămână a lunii aprilie, în cadrul programului Școala Altfel,  să fie oferite elevilor experiențe de învățare neconvențională. Timp de o săptămână au loc activități speciale, pentru educarea alternativă a copiilor şi familiarizarea lor cu aspecte practice.

Postaţi un comentariu