Balul Operei, sold out de o lună

Balul Operei 2018
Pentru al doilea an, Balul Operei va avea specific vienez la finalul căruia spectatorii vor fi invitați să valseze alături de balerinii Operei Naționale Române din Cluj-Napoca. Balul va avea loc pe 9 martie 2019, fiind sold-out din urmă cu o lună.

„Sala va fi pregătită pentru a conecta zona publicului cu scena; auditoriul se va afla în imediata apropiere a desfășurării spectacolului și se va bucura de momente ocazionale de interacțiune cu protagoniștii momentelor vocale și coregrafice”, a declarat Florin Estefan, managerul general al Operei, în cadrul conferinței de presă a evenimentului.

Ediția de anul acesta este cea de-a 26-a a Balului Operei și a doua organizată de instituția Operei Naționale Române din Cluj-Napoca, până în 2017, inclusiv, fiind o inițiativă privată, desfășurată după un alt format.

„Am propus o abordare clasică, simplă și elegantă, inspirată de Balul Operei din Viena, iar participanții au apreciat-o foarte mult și ne-au încurajat să continuăm în această direcție. Ne dorim ca și în acest an să recreăm acea atmosferă specială de muzică, vals, bal – care vine în minte când spui Balul Operei”, a completat Cristian Avram, co-manager de proiect pentru Balul Operei.

Evenimentul din acest an este organizat împreună cu Fundația Transilvania Leaders, Adrian Crivii, președintele Clubului Oamenilor de Afaceri din cadrul fundației declarând că s-au alăturat demersului pentru că “viața culturală a unei societăti este un liant, un element care are puterea de a-i uni pe membrii acesteia. Implicându-ne în organizarea Balului Operei, alături de mediul academic, de universitățile clujene și de Uniunea pe care acestea o formează, cred că reușim să contribuim și la dezvoltarea unei comunități mai unite și, în același timp, iubitoare de frumos.

Seara Balului va începe cu primirea invitaților pe covorul roșu, iar la final se va dansa alături de artiști, de aceea managerul Florin Estefan insistă asupra respectării dress code-ului oficial cu frac pentru domni și rochie de gală pentru doamne.

Invitații speciali ai evenimentului sunt soprana Anita Hartig, tenorul Teodor Ilincăi și dirijorul Vladimir Lungu.

Soprana Anita Hartig se întoarce „acasă” pentru acest eveniment, fiind absolventă a Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj-Napoca. Cu o carieră internațională construită de la debutul din 2006, Anita Hartig a reușit să ajungă pe scena Operei Stat din Viena, la Scala din Milano și a Operei Regale din Londra. De asemenea, a fost cea de-a doua româncă ce a urcat pe scena Metropolitan Opera din New York.

Programul serii va cuprinde și acordarea de premii, dar acestea vor fi considerabil mai puține față de edițiile precedente. Se va acorda premiul “Alexandru Fărcaș” pentru tinere talente, “Lya Hubic” pentru excelenta unei voci feminine și “Dimitrie Popovici-Bayreuth” pentru excelența unei voci masculine. Fundația Transilvania Leaders va acorda și ea un premiu unei personalități clujene marcante pentru oraș de pe Someș.

Deși este un eveniment adresat în pricipal elitelor clujene din toate domeniile de activitate, managerul Florin Estefan spune că nu vor renunța niciodată la a vinde bilete și a da ocazia oricui de la lua parte la Balul Operei. Cel mai scump bilet de anul acesta a costat 490 de lei și oferea cumpărătorului un loc pe scena amenajată în mijlocul sălii, aproape de artiști. În total, 500 de persoane vor lua parte la eveniment, proporția de invitații și bilete fiind egală, după cum tot managerul Estefan a declarat.

Distribuie:

Postaţi un comentariu