Avem preţuri la biletele de la automate, mai puţin sistemul de ticketing funcţional

Foto: Dan Bodea

Consilierii locali au aprobat tarifele la bilete care vor fi practicate la automatele de bilete instalate în staţiile de transport în comun din oraş. Sistemul de ticketing însă nu este operaţional şi nu este sigur dacă va fi finalizat în această toamnă.

Tarifele includ o taxă de 6, 65% din valoarea lor, taxă ce este destinată special pentru înnoirea parcului auto al Companiei de Transport Public Cluj. Tarifele care vor fi valabile la automatele de bilete sunt: 2 lei pentru un bilet urban de 30 de minute pe orice linie, 4 lei pentru un bilet urban de 60 de minute, 13 lei pentru un abonament pe toate liniile valabil 24 de ore, 23 de lei pentru un abonament pe toate liniile valabil 72 de ore, 60 de lei, pentru un abonament lunar nominalizat valabil 60 de călătorii şi 84 de lei pentru un abonament lunar nominalizat valabil 120 de călătorii.

Proiectul pentru modernizarea transportului în comun prin implementarea sistemului de ticketing a început în 2013 şi trebuia finalizat vara trecută. La un an distanţă acesta nu este încă gată, ultimul termen anunţat tot cu valoare probabilă fiind septembrie 2015. Valoarea proiectului depăşeşte 21 de milioane de lei.

Postaţi un comentariu