Amenzi pentru şoferii care ocupă abuziv locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilităţi

Poliţiştii locali din cadrul Direcţiei Ordine Publică și Trafic Rutier au verificat în această săptămână modul în care locurile de parcare destinate persoanelor cu dizabilități sunt ocupate abuziv de alţi şoferi. Acțiunile au avut loc în zona străzilor: Năvodari, Dorobanților, B-dul 21 Decembrie 1989, Samuil Micu, B-dul Eroilor.
Cu ocazia acestor verificări, au fost aplicate următoarele sancțiuni contravenționale:
– 7 sancțiuni contravenționale, pentru ocuparea abuzivă a locurilor de parcare rezervate cu destinație specială, în valoare de 700 de lei;
– 17 sancțiuni contravenționale pentru ocuparea locurilor de parcare rezervate și semnalizate  pentru persoanele cu handicap, în valoare de 3400 de lei;
Pe lângă amenzi, au fost ridicate 17 autovehicule. În total au fost aplicate 24 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 4.100 de lei. 
Acţiunile vor continua şi în perioada următoare.
De asemenea, Poliția Locală atenționează conducătorii auto care beneficiază de cardul-legitimație pentru parcare pe locurile special amenajate că au obligația să-l afișeze în partea din față a vehiculului, la loc vizibil. Polițiștii locali vor lua măsurile legale de sancționare pentru cei care nu respectă prevederile legale în vigoare.

Postaţi un comentariu