Alphega, prima alianță europeană dedicată farmaciilor independente, s-a lansat la Cluj-Napoca (A)

Foto: Dan Bodea

Farmexpert, lider în distribuţia de medicamente din România, a lansat pe piaţă Alphega, prima platformă care susține progresul farmaciilor independente. Prima farmacie din România deschisă sub umbrela Alphega a fost inaugurată astăzi, 3 iunie, la Cluj-Napoca. Este vorba despre Elmafarm (situată pe str. Victor Babeș, nr. 35).

De peste 20 de ani, Elmafarm oferă produse şi servicii de asistenţă a sănătăţii, de înaltă calitate. Farmacia îşi va menţine în continuare standardele de performanţă și identitatea proprie.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

„Elmafarm este o afacere de familie care s-a născut în urmă cu 20 de ani. Soția mea, Elena, s-a născut la Târgu Jiu. Mama dânsei a fost farmacistă. Farmacia lor a fost una dintre primele farmacii privatizate de acolo. Soția a trăit într-o familie de farmaciști. A absolvit la rândul său Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca, iar în 2003 am deschis prima farmacie Elmafarm din oraș”, a explicat Sabin Funar.

Alianţa Alphega-Elmafarm a luat naştere din dorinţa de a eficientiza serviciile oferite în farmacie, de a aduce un standard la nivel european, astfel încât pacienţii să beneficieze de sfaturi personalizate şi soluţii performante.

„Conceptul Alphega este nou pentru România, dar conceptul este foarte vechi în Europa, are mai mult de 15 ani. Sunt mai mult de 6.500 de farmacii membre în acestă comunitate a farmaciștilor independenți. Ce își dorește conceptul Alphega în România? Își dorește să le ofere farmaciilor independente, farmaciilor care vor să se dezvolte în continuare ca afaceri de familie, pe lângă susținere, condiții la fel de bune sau poate chiar mai bune decât au marile lanțuri de farmacii din România. Pentru pacient acest lucru se va vedea în primul rând în ceea ce privește serviciile de care vor beneficia”, a declarat Iulian Trandafir, Director General Farmexpert.

Iulian Trandafir,   Director General Farmexpert./ Foto: Dan Bodea

Iulian Trandafir, Director General Farmexpert./ Foto: Dan Bodea

Farmaciile își păstrează identitatea

„Pentru noi această schimbare înseamnă dezvoltare. Ne bucurăm că aducem în România ceea ce Europa are de mai mult timp și vream ca pacientul să fie mai sănătos, să se simtă mai în siguranță la noi și să îi oferim întreaga medicamentație de care are nevoie. Noi ne-am păstrat identitatea, am rămas independenți, de aceea am și optat pentru Alphega pentru că ne permite și menținerea furnizorului care ne oferă cele mai bune condiții pentru pacient și politica de personal, politica de salarizare. Prin acest parteneriat Alphega vine și ne susține cu informații, cu studii de piață, ne spune ce ar trebui să facem pentru rezultate mai bune, iar de aici va depinde de noi cât de mult aplicăm și ne perfecționăm în activitatea noastră”, a declarat Sabin Funar, directorul Elmafarm.

Sabin și Elena Funar/ Foto: Dan Bodea

Sabin și Elena Funar/ Foto: Dan Bodea

În România, Alphega doreşte să ofere aceleaşi beneficii şi să susţină câteva sute de farmacii independente, dar şi să dezvolte o relaţie solidă şi de încredere cu partenerii săi şi să contribuie la îmbunătăţirea calităţii vieţii comunitătii din care face parte.

„Prin deschiderea acestui parteneriat între Elmafarm și Alphega dorim să realizăm o perfecționare continuă a personalului nostru. Venim astfel în întâmpinarea pacienților răspunzând doleanțelor lor, oferindu-le servicii de cea mai bună calitate prin profesionalismul echipei. De asemenea, pacientul în momentul în care va intra în farmacie va avea parte de o consiliere foarte bună, va găsi la farmaciștii noștri acea căldură, acea deschidere, acea amabilitate de care dau dovadă angajații noștri, oferindu-le totodată cele mai bune soluții. Pentru că suntem mereu aproape de pacienții noștri, ne dorim ca nevoile lor să fie în totalitate satisfăcute. Prioritatea noastră este sănătatea pacientului”, a declarat Ana Mic, farmacist diriginte.

La temelia oricărei farmacii independente există o istorie şi o tradiţie a bunei practici şi a responsabilităţii faţă de pacient şi comunitate.

„Farmexpert crede că strada unde se vinde piața independentă din România este foarte importantă. De aceea am adus un concept european care se numește Alphega, care numără peste 6.500 de farmacii independente în Europa, în nouă țări importante Europa. Încercăm să ajutăm farmaciile indendente să își păstreze identitatea în fața lanțurilor farmaceutice. Încercăm să sprijinim farmacia pe toate ariile ei de funcționare. Le vom oferi pacienților servicii noi. Chiar în cadrul acestei farmacii se va desfășura un serviciu de măsurare a vârstei arteriale. De asemenea, vom oferi ghidul farmacistului pentru toate zonele pe care farmaciștii lucrează zilnic, vom face cercetări de piață personalizate, iar datele vor fi disponibile membrilor Alphega. Încercăm să cunoaștem mai bine pacientul din România, iar in final farmaciștii să le cunoscă cât mai bine nevoile”, a declarat Marius Tănase, Director Executiv Farmexpert.

Marius Tănase,   Director Executiv Farmexpert / Foto: Dan Bodea

Marius Tănase, Director Executiv Farmexpert / Foto: Dan Bodea

Măsoară-ți vârsta arterială!

Cu ocazia relansării  farmaciei, vineri, 3 iunie, in intervalul orar 12:00- 22:00, în sediul din Str. Victor Babeş nr 35, Elmafarm ofera pacienţilor o experienţă diferită în farmacie unde vor putea beneficia de servicii inovative, precum serviciul de măsurare a vârstei arteriale.

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Spre deosebire de măsurarea tensiunii arteriale, serviciul de măsurare a vârstei arteriale este unul complex – monitorizează tensiunea arterială, viteza cu care circulă sângele în vene şi verifică pulsul. Cu ajutorul acestor indicatori,   veţi afla care este vârsta arterială reală a dumneavoastră, pentru a preveni afecţiunile vaselor de sânge şi pentru a vă îngriji sănătatea corespunzător. Se prea poate ca o persoană cu vârsta de 30 de ani să aibă o vârstă arterială specifică unei persoane cu vârsta de 50 de ani sau invers.

Alphega, prima alianţă destinată farmaciilor independente din România

Foto: Dan Bodea

Foto: Dan Bodea

Alphega este singura alianţă de farmacii independente din Europa. De la lansare, din anul 2001, Alphega este prezentă în cele mai dezvoltate ţări din Europa precum Franţa, Germania, Marea Britanie, Olanda etc şi colaborează cu peste 6.500 de farmacii. Misiunea Alphega este să adauge valoare serviciilor oferite în farmaciile independente, prin înţelegerea nevoilor pacienţilor, prin individualizarea şi personalizarea serviciilor in funcţie de aceste nevoi. Alphega îşi ia angajamentul să pună pe primul plan siguranţa şi sănătatea pacienţilor şi să le ofere suportul necesar pentru a trăi o viaţă sănătoasă.

Postaţi un comentariu