”U” BT Mobitelco își asigură locul 5 în sezonul regulat

Căpitanul lui Mobitelco, Mihai Silvășan, a reușit în mare parte să „închidă” jocul cu două aruncări de la mare distanță (Foto: Dan Bodea)

Victoria obținută de ”U” BT Mobitelco în restanța cu Gaz Metan Mediaș, scor 83-77, încheie sezonul competițional pentru clujeni, care mai au de disputat un singur meci, în compania modestei Farul Constanța. În mod logic, succesul de la Mediaș le asigură clujenilor locul 5 în clasamentul sezonului regulat, astfel că în prima rundă a playoff-ului echipa de malul Someșului Mic va da piept cu BC Mureș sau Atlassib Sibiu, în funcție de rezultatele ultimei etape.

Meciul dintre ”U” BT Mobitelco și Gaz Metan Mediaș, contând pentru etapa a 20-a din Liga Națională, a pus față în față, pe de o parte, o echipă a Mediașului restantă la capitolul joc și rezultate și o echipă a Clujului aflată în derivă după patru înfrângeri consecutive. Rămasă mult înafara locurilor de playoff, echipa Gazului a început în forță meciul, și contrar prognozelor conducea la pauză, scor 43-37.

Partea a doua a meciului a fost reechilibrată de baschetbaliștii antrenați de Dorin Pintea, care pe fondul unor execuții bune pe faza ofensivă a reușit să revină în sfertul trei și chiar să conducă. Cele două echipe au continuat să-și împartă lovituri reciproce, însă cu două minute înainte de final două aruncări de trei puncte reușite de Mihai Silvășan au închis meciul.

Cel mai bun jucător al meciului a fost Branko Cuic de la U BT Mobitelco, sârbul terminând meciul în double-double (15 puncte, 10 recuperări dintre care patru ofensive). Darius Hargrove (22 de puncte cu 8/10 de la două puncte) și Mihai Silvășan (18 puncte cu 4/8 de la trei puncte) au contribuit și ei decisiv la obținerea victoriei în fața Gazului, de unde s-au remarcat Kyle Shiloh (16 puncte) și S. Bogavac (18 puncte cu 7/7 de la două puncte).

Cu acest rezultat, ”U” BT Mobitelco își asigură locul 5, urmând ca sâmbătă, 5 aprilie, să aibă de îndeplinit o simplă formalitate pe teren propriu în fața echipei cu o singură victorie în acest sezon, Farul Constanța.

Postaţi un comentariu