Ce poți face de Noaptea Muzeelor în Cluj. Programul complet

Noaptea Europeană a Muzeelor are loc în acest an în seara zilei de sâmbătă, 18 mai. Nouă instituții culturale le-au pregătit clujenilor și turiștilor 20 de spații care vor putea fi vizitate gratuit. Participanții vor avea la dispoziție numeroase expoziții permanente și temporare. Totodată, o parte dintre instituțiile culturale clujene vor oferi publicului momente artistice.

Astfel, cunoscutul meșter olar maramureșean Daniel Leș va face demonstrații la vechiul Casino din Parcul Central, iar Turnul Croitorilor va găzdui 25 de artiști ceramiști cunoscuți în cadrul Caolin.

Muzeul de Artă organizează „O noapte la Palat” cu un număr impresionant de expoziții, Muzeul Etnografic expune meteoriți și „obiectul de la Aiud (OZN)”, iar în Parcul Etnografic se desfășoară Noaptea Privighetorilor.

Muzeul de Istorie a Transilvaniei a pregătit un recital de poezie și muzică renascentistă, Universitatea de Artă și Design vă introduce în domeniul artei experimentale, iar Muzeul Mitropoliei Clujului va recrea interioarele unor biserici de lemn cu ajutorul tehnologiei 3D.

Centrul Cultural German explică atmosfera subculturii germane a anilor ’80, iar Institutul Francez din România mizează pe sculptură și jocuri de lumini.

Universitatea Babeș-Bolyai le deschide clujenilor nu mai puțin de șase muzee în șapte locuri, de exemplu, Muzeul Zoologic, cu o expoziție a istoriei speciei umane.

Cinematograful Dacia din cartierul Mănăștur pregătește activități comunitare, iar la Turnul Croitorilor este anunțat și un eveniment surpriză pentru vizitatori.

Noaptea Europeană a Muzeelor 2019 este un eveniment coordonat la nivel local de Primăria Cluj-Napoca, prin Centrul de Cultură Urbană Cluj-Napoca și în parteneriat cu Centrul Cultural Clujean. La nivel național, proiectul este gestionat de Rețeaua Națională a Muzeelor din România.

Programul complet, partenerii și producătorii evenimentelor, locațiile și adresele, orarul, evenimentele speciale, cât și alte detalii pot fi regăsite mai jos, în broșura oficială, sau urmând acest link.

Primăria recomandă clujenilor care se vor afla în zona centrală a orașului la ore târzii să folosească linia 25 a Companiei de Transport Public Cluj-Napoca, linie care va circula până la ora 01.00 noaptea.

Postaţi un comentariu