Zvonul a fost confirmat. Lobonț își începe mandatul la „U” din ianuarie

sursa foto: frf.ro

Numele care era vehiculat în ultima vreme ca fiind viitorul antrenor al Universității Cluj, Bogdan Lobonț, a fost confirmat pe site-ul oficial al clubului. Managerul sportiv al ”studenților”, Ioan Ovidiu Sabău anunțase încă de acum două săptămâni că în cel mai scurt timp va face public numele celui ales să ducă Universitatea în Liga 1. Totuși, pentru ultimele șase partide din acest an clubul va apela tot la serviciile lui Mircea Cojocaru, cel care a preluat interimar banca tehnică a echipei clujene, pe 23 octombrie.

”FC Universitatea Cluj și Bogdan Lobonț au ajuns la un acord, urmând ca fostul internațional să ocupe postul de antrenor principal al echipei noastre începând cu 1 ianuarie 2019. Aceasta va fi prima experiență ca tehnician a omului care a strâns 86 de selecții în tricoul primei reprezentative de fotbal a României, pentru care a bifat două turnee finale de Campionat European, EURO 2000, respectiv EURO 2008.

Pe lângă rolul de antrenor principal al primei echipe, Bogdan Lobonţ va superviza și activitatea Academiei de Copii și Juniori, unde va fi implementat un model similar cu cel întâlnit la marile cluburi europene. Lobonț și-a încheiat cariera de fotbalist în vara acestui an, în tricoul italienilor de la AS Roma, echipă pentru care a evoluat timp de nouă ani, iar de-a lungul carierei a mai evoluat, pe rând, pentru Corvinul Hunedoara, Rapid București, Ajax Amsterdam, Dinamo București (în două rânduri) și AC Fiorentina.

Noul nostru antrenor va avea în perioada următoare întâlniri, la Cluj, cu jucătorii, actualul staff tehnic și cu cel administrativ. Îi urăm mult succes în noua sa carieră aici, la Universitatea Cluj, și suntem convinși că, împreună, vom face pașii necesari pentru revenirea în elită! Baftă, Lobby!”, este mesajul postat pe site-ul fcuniversitateacluj.ro.

Dacă programul competițional, deja anunțat, nu va suferi modificări ulterioare, Lobonț va debuta în cariera de antrenor pe 23 februarie anul viitor, când Universitatea Cluj va evolua, în deplasare, la Petroșani, în compania formației Energeticianul. Pentru că nu deține Licența Pro, antrenorul din acte va fi Adrian Iencsi, însă de rezultatele echipei va răspunde Bogdan Lobonț.

Postaţi un comentariu