Vremea revanșei! Romulus Gabor anticipează victoria României în fața Germaniei

Echipa națională de tineret a României întâlnește, joi, reprezentativa Germaniei în semifinalele Campionatului European de fotbal U21. După un parcurs fără cusur în cea mai tare grupă de la europeanul găzduit de Italia și San Marino micii „Tricolori” sunt la 90 de minute distanță de cea mai mare performanță a unei naționale de fotbal a României.

Este pentru a doua oară în istoria sportului cu balonul rotund când România joacă o semifinală, după cea din 1981, din Australia. Atunci RF Germania a oprit drumul spre glorie a naționalei țării noastre cu un gol marcat în prelungiri. Cel mai bun fotbalist al turneului final din Australia, Romulus Gabor, anticipează calificarea României în finala europeanului sub 21 de ani.

„Sunt aproape 40 de ani de la meciul acela de pomină cu RFG. A fost unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre, am dominat, dar am luat gol în prelungiri, cu capul, la o fază fixă. Nemții, indiferent că vorbim de RFG sau acum de Germania, au avut întotdeauna fotbaliști puternici, foarte buni la astfel de faze fixe.

Însă acum datele problemei sunt diferite, nu mai sunt diferențe atât de mari între noi și ei. România are o echipă națională extraordinară, cu jucători de mare caracter, cu un mental foarte bun, cu încredere. Am văzut în fiecare meci dorința aia de a câștiga orice meci și asta e un atu foarte important.

În plus, ai noștri au și publicul de partea lor. Este fantastic câtă lume au adus în tribune, în Italia. La un astfel de meci nu poți să spui că o echipă e favorită, deși toată lumea o vede pe Germania în finală. Poate e mai bine așa. Eu sunt mai optimist de felul meu și anticipez o victorie cu 2-1.

De ce? Pentru că avem jucători fantastici: Cicâldău, Pașcanu, portarul Radu, Hagi cel mic, Manea și Coman. Coman e senzațional, ce ruperi de ritm, ce driblinguri și execuții… În ’81 ne-au oprit nemții în drumul spre finală, acum e momentul nostru, simt asta și cred cu tărie într-o performanță fantastică a acestei generații”, a declarat Romulus Gabor, pentru Transilvania Reporter.

Mai mult, fostul „Balon de aur” al turneului din Australia crede că unul dintre fotbaliștii lui Mirel Rădoi va fi declarat cel mai bun jucător al turneului final din Italia și San Marino.

„Nu pot să mă decid care dintre ei este cel mai bun, pentru că avem o echipă omogenă, foarte omogenă. Joacă de mult timp împreună și acest lucru se vede pe teren. Nu mi-ar plăcea să fiu în locul lui Mirel Rădoi, să trebuiască să aleg primul 11. Eu cred că unul dintre ai noștri va fi declarat cel mai bun jucător al turneului.M-aș bucura. Nu că ar egala performanța mea, pentru că noi am jucat la Cupa Mondială, pe când aici e Campionat European, dar cred că un român va fi <<Balonul de aur>>”, a încheiat Gabor.

România U21 va juca împotriva Germaniei U21 în semifinalele EURO 2019, joi, 27 iunie, de la ora 19:00, ora României.

Distribuie:

Postaţi un comentariu