Viitorul – CFR 1-0. Petrescu: ”Când ai jucători pe care noi nu-i avem…”

Foto: Dan Bodea (arhivă)

CFR Cluj era principala favorită la câștigarea campionatului, până să înceapă returul sezonului regulat. Sâmbătă seara CFR-ul lui Dan Petrescu a pierdut la Ovidiu, scor 0-1, cu Viitorul Constanța și a bifat al doilea meci consecutiv fără gol marcat. Dan Petrescu a anunțat că nu mai luptă pentru titlu și a transmis un mesaj conducerii. Meciul a început cu eterna perioadă de tatonare, cu trupa lui Petrescu mai insistentă pe faza ofensivă, însă, fără realizări deosebite. În minutul 12 s-a petrecut prima fază controversată. Deac a căzut în careu, după o intervenție din spate a lui Hodorogea. Sebastian Colțescu a lăsat jocul să continue.

Djokovic a șutat de la mare distanță, dar și la distanță de poarta lui Râmniceanu (min. 28), fază după care campionii României au reușit să echilibreze disputa și să ajungă mai ușor în preajma careului lui Arlauskis. Chițu a irosit o excelentă fază de contraatac (min. 32), iar Țucudean a tras din afara careului (min. 37). Culio a avut și el șansa lui (min.39), dar a șutat slab, la colțul scurt, în plasa laterală.

În minutul 42 arbitrul Colțescu s-a remarcat din nou. Țucudean a trecut în viteză de Vinicius, dar a fost doborât la pământ de intervenția fundașului CFR-ist. În postură de ultim apărător și după un fault evident, în care nu a avut nicio clipă intenția să joace mingea, ci doar să-l bruscheze pe atacantul viitorului, Vinicius trebuia eliminat. Colțescu i-a arătat doar cartonașul galben. Eric a executat perfect lovitura liberă și a înscris unicul gol al partidei. Actul secund a debutat cu situația bună a lui Vinicius și reluarea slabă a acestuia. Apoi Țucudean l-a lansat pe Chițu însă, șutul ultimului a fost reținut în doi timpi.

Iar Țucudean iese în evidență, după o neînțelegere între Culio și Vinicius, dar a tras slab. Hagi a închis jocul, iar CFR-ul a trebuit să atace. În minutul 87 vișiniii au cerut din nou penalti, după o cădere a lui Mureșan. Arbitrul a lăsat încă o dată jocul să continue. În prelungiri Râmniceanu a scos o minge du sub bara transversală, iar la faza imediat următoare Mureșan a trimis cu capul, puțin pe lângă poartă. S-a terminat 1-0 pentru Viitorul și CSU Craiova a ajuns la doar un punct în urma CFR-ului.

”Îi lăsam pe cei de la Steaua și de la Craiova să se bată la titlul. Obiectivul meu este acela de a prinde un loc în play-off. Suntem echipa de pe primul loc, dar hai să vedem realitatea. Au fost aduși 20 de jucători noi, mulți dintre ei liberi, echipa a fost făcută în grabă, așa că obiectivul meu e să ajungem în play-off”, a anunțat Petrescu noul obiectiv al echipei. La finalul partidei antrenorul CFR-ului a transmis și un mesaj, discret, către conducerea clubului.

”Când ai jucători precum Eric, pe care noi nu-l avem, atunci poți câștiga și un meci. Când eram la Urziceni am pierdut un sigur meci într-un an în deplasare, la Mediaș, prin gol marcat de Eric. Așa că mai bine, să-l am în echipă decât împotriva mea”, a mai spus Petrescu. ÎN clasament CFR continuă să fie lider cu 33 de puncte, urmată de CSU Craiova cu 32 de puncte. FCSB poate ajunge și ea la doar un punct în urma vișiniilor, dacă înving, duminică, pe ACS Poli Timișoara.

Distribuie:

Postaţi un comentariu