Victorie clujeană în motorsportul mondial

Pilotul clujean Simone Tempestini a obținut al doilea succes de etapă mondială al carierei, după victoria de anul trecut din Polonia / sursa foto: nra.ro

Campionul en-titre al României la raliuri, Simone Tempestini, a triumfat la sfârșitul săptămânii în Raliul Portugaliei, prima etapa a sezonului 2016 din Campionatul Mondial de Raliuri al Juniorilor (JWRC). Pentru pilotul echipei Napoca Rally Academy este a doua performanță de acest gen din cariera, după victoria din 2015 din Raliul Poloniei. Pilotul clujean a fost secondat în clasament de slovacul Marin Koci și de francezul Terry Folb. Tempestini Jr. s-a impus totodată și la WRC3, categorie unde s-au inscris 17 piloți la raliul lusitan.

În competiția seniorilor, britanicul Kris Meeke a reușit un succes important în fața norvegianului Andrea Mikkelsen și a campionului en-titre Sebastian Ogier. “Cred că nu a fost o zi fără să avem probleme tehnice: vineri la servodirecție, sâmbătă cu frânele, iar duminică am avut emoții din cauza unei planetare. Toate acestea ne-au tras înapoi, dar am ramas concentrat și am mers cât am putut de tare pentru a recupera timpul pierdut. Mă bucur enorm că am început sezonul cu o victorie și că sunt lider în clasament.

Este o victorie foarte importantă și aș vrea să mulțumesc întregii echipe și tuturor celor din România și Italia care sunt alături de mine”, a declarat la final Simone Tempestini. Junior WRC, competiţie dedicată piloţilor sub 28 ani, mai programează în acest sezon trei etape pe macadam (Polonia, Finlanda şi Marea Britanie) şi două pe asfalt (Germania şi Franţa). Campionul mondial din acest an va beneficia în 2017 de un sezon complet gratuit În WRC 2 pe un model Citroen DS3 R5, vârful de tehnologie al constructorului francez. În 2015, Simone Tempestini a ocupat locul 4 în clasamentul mondial al juniorilor.

Distribuie:

Postaţi un comentariu