Un meci pentru istoria sportului mondial

Naţionala de rugby Japoniei a învins Africa de Sud la Cupa Mondială, scor 34-32, realizând cea mai mare supriză din istoria competiţiei

Reprezentativa Japoniei a produs cea mai mare surpriză din istoria Cupei Mondiale de rugby, după ce au învins Africa de Sud cu un eseu marcat la ultima fază a jocului. Niponii s-au impus, ieri seară, cu scorul de 34-32, victoria lor fiind considerată una dintre cele mai mari surprize din sportul mondial. Meciul a fost extrem de echilibrat pe întreaga durată, niciuna dintre formaţii nereuşind să se desprindă decisiv pe tabela de marcaj.

La pauză a fost 12-10 pentru selecţionata Spring Books, dar nimeni nu anticipa ce avea să se întâmple în repriza a doua. În startul actului secund Goromaru a adus formația niponă în avantaj dintr-o lovitură de pedeapsă, dar Africa de Sud a reacţionat imediat şi a reuşit o încercare prin De Jager, transformată de Lambie și scorul devenea 19-13. Finalul a fost electrizant. În prelungiri Japonezii au beneficiat de două lovituri de pedeapsă la 5 metri de terenul de țintă advers, dar au ales să le joace cu grămada ordonată.

În minutul 86 va rămâne în istoria sportului mondial. Hesketh avea să culce balonul în terenul de țintă al sud-africanilor aducând Japoniei a doua victorie la un turneu final de Cupă Mondială, după cea înregistrată în 1991 în faţa reprezentativei statului Zimbabwe. Tot ieri, în grupa din care face parte şi reprezentativa României, Franţa a trecut de Italia cu scorul de 32-10, iar Irlanda s-a impus în faţa Canadei, scor 50-7. Stejarii vor debuta la actuala ediţie a Cupei Mondiale, miercuri, în faţa Franţei.

Distribuie:

Postaţi un comentariu