”U” Cluj – Phoenix, pasul trei spre titlu

Foto: Dan Bodea

Echipa feminină de baschet Universitatea Cluj a câștigat cu scorul de 74-70 meciul disputat în cadrul etapei a treia din Liga Națională. Pentru elevele antrenorului Dragan Petricevic este al treilea succes consecutiv, performanță care le duce pe clujence, chiar dacă temporar, pe prima poziție a clasamentului. ”Studentele” au început extrem de bine partida și au ”defilat” în primul sfert al întâlnirii, pe care și l-au adjudecat cu scorul de 23-10.

A urmat o perioadă extrem de nefastă pentru gazde, care au cedat sfertul al doilea (23-24), pentru ca în sfertul al treilea să fie aproape călcate în picioare de echipierele de la malul Dunării. Phoenix a avut un parțial (al treilea) de joc incredibil, la capătul căruia au preluat conducerea pe tabela de scor (55-58). Petricevic a înțeles momentul greu al echipei lui și a reușit să facă schimbările ce se impuneau pentru a reveni în joc și pentru a-l câștiga.

Al patrulea parțial s-a încheiat în favoarea clujencelor, scor 19-12 și 74-70 la general. Andra Mandache (17 puncte marcate, patru recuperări și o pasă decisivă), alături de Taneisha Harrison (17 puncte, trei recuperări și șapte pase decisive), au fost cele mai bune jucătoare ale Universității Cluj. ”U” este lider temporar în Liga Națională de Baschet Feminin cu 6 puncte, maximum, din cele trei jocuri, iar etapa viitoare va evolua, acasă, cu Olimpia Brașov. Meciul este programat, miercuri, 19 octombrie, în Sala Sporturilor ”Horia Demian”.

Distribuie:

Postaţi un comentariu