“U” Cluj / Încearcă imposibilul lângă Coloana Infinitului

Valentin Lemnaru va încerca, duminică, să înscrie şi împotriva fostei sale echipe / Foto: Dan Bodea

“Şepcile roşii” vor să termine turul cu un rezultat pozitiv pe terenul unei echipe pe care nu au învins-o niciodată în Liga 1. Pe val şi cu un moral bun după cele trei victorii reuşite în ultimele trei meciuri disputate la Cluj (3-1 cu Săgeata Năvodari, 3-2 cu Corona Braşov, 2-0 cu FC Braşov), “Şepcile roşii” speră într-un rezultat bun (egal sau chiar victorie) în deplasarea de la Târgu Jiu, pe un teren unde “U” nu a reuşit decât un singur punct (un 2-2 într-un meci jucat în campionatul 2007-2008) în cele patru întâlniri directe cu gorjenii disputate lângă Coloana Infinitului.

Mai mult, “U” nu a câştigat nici unul din cele opt meciuri jucate cu Pandurii în Liga 1, bilanţul fiind net favorabil echipei antrenate de Cristi Pustai: patru victorii şi patru egaluri, golaveraj 15-7 în favoarea gorjenilor. În plus, oltenii au învins “U” Cluj şi în singura întâlnire din Cupa României dintre cele două formaţii, un 2-0 într-un meci disputat acum mai bine de 6 ani pe vechiul “Ion Moina”.

De remarcat faptul că Pandurii Tg. Jiu este una din cele trei echipe (alături de CFR Cluj şi Poli Timişoara) întâlnite de “U” în ultimele cinci ediţii de primă ligă (2007-2008, 2010-2011, 2011-2012, 2012-2013, 2013-2014) împotriva căreia “U” nu a obţinut nici o victorie în această perioadă în care “universitarii” au jucat contra a 31 de adversari.

Sperantele “studenţilor” în obţinerea unui rezultat bun la Tg. Jiu se leagă de Valentin Lemnaru, fostul atacant al Pandurilor, care a punctat în fiecare din ultimele trei meciuri câştigate de “U”, dar şi de forma bună a echipei pregătite de Mihai Teja. Un punct ar fi adevărat aur pentru clujeni, iar o victorie ar face ca “U” să încheie turul pe un loc ce părea imposibil de atins în urmă cu 30-40 de zile.

Dacă la echipa gazdelor, aproape jumătate dintre titulari au jucat la “U” (Unguruşan, Christou, Erico, Buleică, Dos Santos, Paulinho), la “U” singurul “ex” este Lemnaru, care, de la revenirea la Cluj, a marcat 6 goluri, fiind al patrulea în topul golgheterilor la zi în Liga 1.

Distribuie:

Postaţi un comentariu