”U” Cluj au avut ghinion la tragerea la sorți, în Cupă. CFR a fost mutată în altă urnă

Foto: Dan Bodea

”U” Cluj – Astra și Gaz Metan – CFR sunt meciurile echipelor clujene calificate în optimile Cupei. Tragerea la sorți a fazei optimilor Cupei României la fotbal a stabilit perechile de echipe care se vor înfrunta pentru un loc în sferturile competiției, iar Universitatea Cluj se poate spune că a avut ghinion, urmând să întâlnească, pe teren propriu, formația Astra Giurgiu, una dintre cele mai solide echipe din actualul campionat.

CFR va juca în deplasare la Gaz Metan Mediaș. Cele două rivale ar fi putut să se întâlnească în optimi, fiind repartizate în urne diferite (prima pentru ”U”, respectiv urna a doua pentru CFR). În cele din urmă organizatorii au decis ca CFR și FC Voluntari să fie incluse în prima urnă, limitând astfel o înfruntare între alb-negrii și vișinii. Meciurile din optimile de finală se vor disputa în perioada 30 octombrie – 1 noiembrie,
de la ora 16:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit ulterior.

În această fază jocurile se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manșă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalaţie de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condiţiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.

În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.

Programul complet al optimilor:

AFK Csikszereda Miercurea Ciuc – Dinamo
Dunărea Călăraşi – FCSB
CS Mioveni – Sepsi OSK Sfântu Gheorghe
Turris Oltul Turnu Măgurele – U Craiova
Gaz Metan Mediaş – CFR Cluj
Universitatea Cluj – Astra
Politehnica Iaşi – Viitorul
FC Hermannstadt – FC Voluntari

Distribuie:

Postaţi un comentariu